Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Kittenvoer

Het is natuurlijk van groot belang dat u de voeding van de kitten aanpast aan zijn leeftijd. Een pasgeboren katje heeft andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen kat. Medpets heeft verschillende droog– en natvoedingen in haar assortiment voor kittens.

Meer informatie

1 - 24 van 182 Producten

Droogvoeding voor kittens

De droogvoedingen voor kittens zijn over het algemeen geschikt tot een leeftijd van 12 maanden oud. De brokjes zijn aangepast aan de kleine kaakjes van de kittens. Deze voedingen bevatten alle belangrijke voedingsstoffen om gezond op te kunnen groeien. Hier vindt u populaire merken terug zoals Royal CaninVeterinary HPMAcana en Specific. Wist u dat Royal Canin ook een speciale kittenlijn heeft voor raskatten? Bijvoorbeeld de Royal Canin Maine Coon Kitten. Ook is er gedacht aan jonge katten die al gesteriliseerd zijn. Die kunnen de Royal Canin Kitten Sterilised voorgeschoteld krijgen. Na een sterilisatie krijgt de hormoonhuishouding van uw kitten een flinke opdonder. Dit droogvoer heeft een gematigd vetgehalte, wat een gezonde groei en gewicht beheersing bevordert.

Natvoeding voor kittens

Wist u dat u een kitten ook kunt verwennen met heerlijk natvoer? Medpets heeft verschillende smakelijke natvoeding voor kittens, waaronder van de merken Animonda, Carny en Hill’s. Het natvoer bevat speciale aangepaste, kittenvriendelijke stukjes vlees. Er is ook rekening gehouden met kittens die al erg kieskeurig zijn, zo is er natvoer in gravy of in jelly. Buiten natvoer met vleesstukjes, heeft Medpets ook verschillende soorten mousse! Zo kunt u zowel de zogende poes als kitten tot 4 maanden oud verwennen met de Royal Canin Mother & Babycat Mousse. Met deze smakelijke mousse heeft uw kitten een soepele overgang van moedermelk naar vaste voeding. Aangezien deze voeding de natuurlijke weerstand ondersteunt, is het ook zeer geschikt voor de zogende poes.

Kittenmelk

Indien de moederkat niet voor haar kittens kan zorgen, kunt u ter vervanging van de moedermelk de jonge kitten Farm Food kittenmelk geven. De melk kan gebruikt worden als complete vervanger voor de moedermelk of als bijvoeding. Het bevat vitaminen en mineralen die de ontwikkeling en de groei van de kitten bevorderen. Bovendien is de melk gemakkelijk te verteren. Voor de toediening kunt u gebruikmaken van de Nursing Kit die wij op onze site aanbieden. De set bevat een flesje met verschillende speentjes en een schoonmaakborsteltje. Zo kunt u de pasgeboren kitten met de hand voeden.

Tips voor het voeren van een kitten

Kittens zijn, net als alle baby’s, in hun vroege stadia erg kwetsbaar en moeten daarom goed gevoed worden. Vier weken na de geboorte van de kitten begint deze behoefte te krijgen aan vast voedsel. U kunt beginnen met spenen. U doet dit door droge brokken vochtig te maken met kittenmelk of water zodat u een papje krijgt. Het is belangrijk dat de kittenvoeding de juiste voedingsstoffen bevat die uw kitten nodig heeft om de groei te ondersteunen. Vanaf vier maanden is het belangrijk om goede eetgewoonte vast te houden. Het is hierbij belangrijk dat u uw kitten zonder stres, op een rustige plek, kunt laten eten. Voor de juiste hoeveelheid kittenvoer kijkt u simpelweg achterop de voerzak en volgt u de voertabel! In principe reguleren katten hun maaltijden zelf, omdat ze tot wel 15 tot 20 kleine maaltijden per dag eten. U zou dus het totaal aanbevolen voer in het bakje kunnen doen en de kitten zelf laten beslissen wanneer het eet.