Service
Winkelmandje
Menu

Tekentang kat

Teken. Kleine spinachtige parasieten die zich voeden met bloed, waarschijnlijk wel bekend. Ze graven zich als het ware in de huid en zuigen zich vol met het bloed van uw kat. Als ze vol zijn laten ze vaak vanzelf los. Helaas kunnen ze verschillende ziektes overbrengen. Probeer een teek dus altijd zo snel mogelijk van uw kat te verwijderen.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 9 van 9 Producten

Een teek verwijderen met een tekentang

Controleer uw kat dagelijks op teken. Heeft u er één gevonden? Verwijder deze dan zo snel mogelijk. De kans op overdracht van ziektes is het kleinst in de eerste 24 uur na het aanhechten op uw kat.

Het verwijderen kan met een tekentang (lijkt op een tekenpincet), tekenhaak, tekenkaart of tekengrijper. Welke u het beste kunt gebruiken hangt van de grootte van de teek af en uw eigen voorkeur.
Verwijder een teek niet zonder tang (of ander speciaal hulpmiddel). U wilt de gehele teek verwijderen en zonder hulpmiddel lukt dit vaak niet. De kop blijft dan bijvoorbeeld zitten en dit kan zorgen voor ontstekingen. Gebruik geen pincet voor mensen bij het verwijderen van teken. Deze plet de teek als het ware waardoor hij zijn mogelijk besmette speekselklieren leegt en de kans op ziekte dus groter wordt.