Service
Winkelmandje
Menu

Benodigdheden voor Tuindieren

De dieren in uw (stads)tuin of op uw balkon zijn op zoek naar schuil- en nestplaatsen, voedsel en vooral een veilige plek. De meeste dieren kiezen voor een kleine en rustige schuilplek. De beschutte plek zorgt voor warmte en geeft het dier een veilig gevoel.

Meer informatie

1 - 24 van 29 Producten

U kunt de dieren ook een handje helpen door huisjes of verstopplekken in uw tuin te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om uw balkon in een paar eenvoudige stappen te transformeren naar een diervriendelijke omgeving. Ons assortiment biedt diverse huisjes en verstopplaatsen die uw balkon of (stad)tuin aantrekkelijker maken voor tuindieren.

Vogelhuis

Vogels bouwen nesten als broedplaats om veilig de jongen uit te kunnen broeden. Vogels verzamelen organisch materiaal als takjes en grassprieten, om zelf een nest te bouwen op een veilige locatie. U kunt de vogels een handje helpen door een vogelhuis in uw tuin of op uw balkon op de hangen.

Egelhuis

Egels brengen de koude dagen door in een winterslaap, veilig op een beschutte plek. Tijdens de intrede van het najaar gaat de egel opzoek naar organisch materiaal om zijn onderkomen voor de winterperiode mee te bouwen. Om dit onderkomen te bouwen gebruiken egels takjes, bladeren en andere materialen om te zorgen voor warmte. Uiteraard is het mogelijk om de tuin in deze periode uit te rusten met een egelhuis, om zo de egel het werk uit handen te nemen.

Insectenhotel

Wanneer u kijkt in de hoeken van de tuin, onder bloempotten of onder een stapel hout treft u gegarandeerd insecten aan. Door een insectenhotel in uw tuin te plaatsen, biedt u de insecten een droog en veilig onderkomen waar vanuit ze nuttig werk kunnen leveren. Een insectenhotel biedt onderdak aan verschillende insecten zoals lieveheersbeestjes, vlinders en kevers. De insecten kunnen zich nestelen in een van de verschillende “kamers” van het insectenhotel. Het plaatsen van een insectenhotel heeft een positieve bijdrage aan de natuurlijke balans. Het draagt namelijk bij aan het natuurlijk evenwicht tussen planten, dieren en micro-organismen in uw tuin.