Service
Winkelmandje
Menu

Verzorging kitten

In de categorie ‘Verzorging kitten’ vindt u verschillende soorten shampoos die u kunt gebruiken ter verzorging van de vacht en huid van uw jonge huistijger.

Meer informatie

1 - 24 van 71 Producten

U vindt hier shampoos van Espree, die gebaseerd zijn op natuurlijke Aloë Vera. Ook is er de Francodex Khara Reinigende Lotion, welke erg van pas komt als uw kitten watervrees heeft. Deze lotion hoeft u namelijk niet uit te spoelen. Voor de gevoelige huid van uw kitten maakt u gebruik van Frontline Pet Care Shampoo Puppy & Kitten. Hiernaast vindt u op deze pagina ook nog shampoos van de merken lief! en Beaphar.

Wassen – Vachtverzorging

Kittens zijn over het algemeen prima in staat om hun eigen lichaam zelf van top tot teen te wassen. Daarvoor gebruiken zij hun unieke tong. Daarmee verwijderen ze dode haren en vuil uit de vacht. Soms kan uw kitten wel wat extra hulp gebruiken; bijvoorbeeld wanneer hij een langharig vachttype heeft. Een fijne borstelbeurt kan wonderen doen!

Uw kitten in bad doen is eigenlijk niet nodig. De meeste katten hebben dan ook een hekel aan badderen! Toch kan het in zeldzame gevallen voorkomen dat u uw kitten moet wassen. Wanneer uw kat extreem vies is geworden of in aanraking is gekomen met vettige of giftige stoffen, bijvoorbeeld. Hieronder leest u hoe u uw jonge huisdier op een zo prettig mogelijke manier wast:

  • Gebruik altijd een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor kittens!
  • Stop uw kitten nooit in een vol bad en gebruik alleen de hoeveelheid water dat nodig is om hem te wassen
  • Was uw kitten met lauwwarm water
  • Breng de shampoo aan met kleine hoeveelheden en vermijdt daarbij contact met de ogen en oren
  • Met uw handen verwijdert u het zeepsop. U spoelt uw kitten af met lauwwarm water en vermijdt hierbij opnieuw de ogen en oren.
  • Droog uw kitten goed af en laat hem zichzelf uitschudden om het overtollige water te verwijderen.
  • Zorg ervoor dat uw jonge huistijger in een warme kamer verblijft waar hij volledig op kan drogen. U kunt uw kat het best weer buiten laten als hij volledig opgedroogd is.