Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Verkoeling voor Paarden

In diverse situaties kan het nodig zijn om uw paard te koelen: bijvoorbeeld na training/arbeid, bij blessures of bij erge hitte. Wij bieden u hiervoor onder andere producten aan van Aqua Coolkeeper, Sectolin en Excellent. Het betreft niet alleen verkoelende dekens/bandages, maar ook gels, sprays en klei.

Meer informatie

1 - 16 van 16 Producten

Koelen na arbeid of training

Het is belangrijk na zware inspanning de benen van een paard goed te koelen. Dit wordt voornamelijk geadviseerd om peesblessures te voorkomen. U kunt dit onder andere doen door het gebruik van speciale gels, sprays, klei etc.

Koeling en ontsteking

Bij (zware) inspanning kunnen er kleine spierscheurtjes en/of beschadigingen van de pezen ontstaan. In beperkte mate geeft dit geen klachten en herstellen deze kleine letsels spontaan. Bij iets uitgebreidere letsels gaat dit gepaard met lichte zwelling, pijn en soms stijfheid/kreupelheid. Koelen is hierbij zeer belangrijk om verdere schade te voorkomen, de ontsteking af te remmen en pijn te verminderen. Dit alles zorgt ervoor dat de ontstekingsreactie beperkt blijft waardoor de herstelfase na inspanning verkort wordt. Om dezelfde reden is koelen van belang bij een kneuzing, verstuiking of overbelasting. Naast het koelen is vaak een zeker periode van rust ook aan te bevelen.

Zonnebrand

Met name wanneer de neus van paarden ongepigmenteerd is, kan deze snel verbranden. De huid vervelt dan en in sommige gevallen worden er zelfs korsten gevormd. Paarden met leverproblemen of paarden die bepaalde (al dan niet giftige) planten hebben gegeten kunnen gevoeliger zijn voor zonnebrand.