Service
Winkelmandje
Menu

Hondenleibanden

Op het moment dat u met uw hond aan de wandel gaat, moet u hem kunnen aanlijnen. Belangrijk is om te kiezen voor een praktische en diervriendelijke methode.

Meer informatie

1 - 24 van 118 Producten

Daarnaast heeft uw viervoeter natuurlijk ook zijn eigen voorkeur. Medpets heeft een grote selectie aan leibanden. In deze categorie vind u ongetwijfeld een item wat zowel goed bij u als uw harige vriend past!

Soorten Leibanden

Om een keuze te maken wat voor soort leiband bij uw hond en u als baasje past kunt u rekening houden met verschillende aspecten. Hoe gedraagt uw hond zich aan de leiband? Hoe groot is uw hond? Gaat u voor een lange of korte leiband? Allemaal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u een hondenleibanden gaat uitzoeken. Gelukkig bent u bij Medpets aan het juiste adres met meer dan 70 hondenleibanden!

Klassieke hondenleibanden

De klassieke hondenleibanden is simpel maar praktisch en in verschillende lengtes en materialen verkrijgbaar. Woont u in de stad? Dan kunt u beter een korter exemplaar aanschaffen. Hebben jullie meer ruimte en dus meer vrijheid? Dan kan een lange leiband uitkomst bieden. De Nobby Hondenlijn is een eenvoudige leiband die maar liefst 5 meter is.

Als u van een meer moderne look houdt is de Trixie BE NORDIC een leuke optie. De riem is van mooi geweven touw en is bovendien verstelbaar op 3 manieren. Er zijn twee verschillende maten beschikbaar, afhankelijk van de kracht van uw hond.

Rollijnen

Populaire hondenleibanden zijn de rollijnen van Flexi. Deze rollijnen zijn voorzien van een automatisch oprolbare hondenriem. Zo kun je gemakkelijk anticiperen op elke situatie waarin u met uw hond terecht komt, door de lijn direct korter of langer te maken. Door het handvat ligt deze riem altijd comfortabel in uw hand.

Slip- of jachtleiband

Een slip- of jachtleiband is zowel een leiband als halsband. Daarmee is het ook een van de snelste en simpelste manieren om uw hond aan te leiband. Deze leiband heeft twee lussen, één voor uw hand en één voor om de nek van uw hond. Let er wel op dat de leiband een zogenaamde veiligheidsstop heeft! Zo kunt u voorkomen dat de halsband-lus te klein of juist te groot wordt voor uw hond. Deze leiband is ideaal als uw hond regelmatig los mag lopen. Bekijk hier onder andere de Rebel Petz Trainingslijn.