Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Wondverzorging en Eerste Hulp voor Paarden

Het overkomt ieder paard wel eens: een pees-, spier- of gewrichtsblessure. Dan is het belangrijk dat u er als paardeneigenaar snel bij bent.

Meer informatie

1 - 24 van 89 Producten

Bij een acute blessure zoals een verrekking, kneuzing, verstuiking, peesontsteking of peesklap zijn er cellen beschadigd. De acute fase duurt zolang de geblesseerde plek warm is. Dit is vaak niet langer dan drie dagen het geval. In deze fase is koelen erg belangrijk. U kunt bij lichte spier- of peesblessures ook o.a. Vertargil (groene leem) gebruiken. Daarnaast hebben wij verbandmateriaal voor het behandelen van spier-, pees- en gewrichtsblessures, van Gamgee en Powerflex. Dit kunt u ook inzetten bij een flinke verwonding waarbij u het paard nog naar een dierenkliniek moet vervoeren, of eventueel thuis in afwachting van de komst van een dierenarts.

Bandage aanbrengen

U brengt de bandage aan als een zwachtel. U trekt de bandage daarbij stevig aan en klit hem goed vast. Wanneer u de bandage extra wilt beschermen tegen kauwen of trekken, kunt u dit eenvoudig doen door er nog een normale wollen zwachtel overheen te doen.

Verwondingen

Daarnaast kunnen paarden zich gemakkelijk verwonden aan bijvoorbeeld de benen of het hoofd. Kleine verwondingen kunt u heel goed zelf behandelen door ze eerst te desinfecteren en vervolgens te behandelen met een geschikte wondzalf. Medpets.nl beschikt over een uitgebreid assortiment aan producten die u hiervoor kunt gebruiken. Denk hierbij aan desinfecterende producten zoals Dettol of Betadine. Als wondzalf kunt u gebruik maken van producten van Vetramil, Dermiel of L Mesitran. Deze wondzalven kunnen zowel op nieuwe als op oudere wonden gebruikt worden en voorkomen de vorming van overmatig littekenweefsel.

Wanneer u twijfelt over blessures of verwondingen adviseren wij u altijd contact op te nemen met uw dierenarts.