Service
Winkelmandje
Menu

Puzzels voor honden

Is uw trouwe viervoeter uitgespeeld met een bal? Daag uw hond dan eens uit met een leuke speelpuzzel! In deze puzzels kunt u lekkere snacks verstoppen. Uw hond moet dus op zoek gaan naar deze lekkere traktaties. Op deze manier stimuleert u alle zintuigen van uw hond. Hij moet namelijk goed nadenken over een juiste strategie.

Meer informatie

1 - 24 van 25 Producten

Puzzels

Met een speelpuzzel kunt u uw hond uitdagen om zijn eigen eten te zoeken. Stop eenvoudigweg de snackjes in de puzzel. Door schuivertjes te verplaatsen of deksels van de puzzel te halen, komen de snoepjes tevoorschijn. Hierbij is het belangrijk dat u eenvoudig begint. Zo heeft elke puzzel een eigen moeilijkheidsgraad, namelijk 1, 2 of 3. Om uw hond kennis te laten maken met een puzzel, kunt u het beste bij niveau 1 beginnen, zoals de Outward Hound – Star Spinner. Deze puzzel is redelijk eenvoudig, omdat uw hond alleen de middelste schijf hoeft te bewegen. Is uw hond gewend aan het puzzelen? Dan kunt u een niveau hoger proberen. Holt Games –Tortuga is een iets uitdagender spel voor uw hond. Hier moet hij namelijk verschillende losse delen van de puzzel verschuiven om bij de traktatie te komen. Heeft uw hond het puzzelen helemaal onder de knie? Dan kunt u een niveau 3 spel aanschaffen, zoals de Nina Ottosson Dog Twister.

Vulbare speeltjes

U kunt de zintuigen van uw hond ook stimuleren door een vulbaar speeltje uit te kiezen. In dit speelgoed kunt u ook lekkere snacks verstoppen. Door het speeltje te bewegen of te verplaatsen, rollen er snoepjes uit. Deze speeltjes zijn ook erg geschikt voor honden die snel schrokken. Uw hond heeft namelijk niet meteen toegang tot al het eten.

Snuffelmatten

Een variant van de vulbare speeltjes is de snuffelmat. Deze mat bevat verschillende strookjes van fleece. Hier kunt u dan brokjes tussen verstoppen. Op deze manier kan uw hond echt op zoektocht gaan om zijn lekkere traktatie te vinden!