Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Vlooienkam hond

Wilt u controleren of uw hond vlooien heeft? Bestel dan een vlooienkam bij Medpets en check of uw hond vlooien heeft.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 10 van 10 Producten

Met een vlooienkam spoort u de vlooien op en haalt u ze uit de vacht. Vlooien ziet u namelijk niet altijd met het blote oog. Vooral niet bij dieren met een donker gepigmenteerde huid of een donkere lange vacht. Een vlooienkam is dan een handig hulpmiddel om te testen of uw hond vlooien heeft. De tanden van de kam zijn zo afgestemd dat de vlooien en de eitjes gemakkelijk uit de vacht gekamd worden en vast blijven zitten aan de kam. Er zijn verschillende soorten kammen. Zo kan een kam een kort of lang handvat hebben. Een lichte kleur vlooienkam helpt om de vlooien te herkennen.

Hoe gebruikt u een vlooienkam

Met een vlooienkam kamt u zo dicht mogelijk over de huid en u legt het uitgekamde materiaal op een vochtig, wit keukenpapier of papieren zakdoek. Als dit bruinrood afgeeft aan de tissue, dan zijn het vlooienpoepjes, bestaande uit verteerd bloed. De voorkeurslocaties voor vlooien zijn de oksels, liezen en op de rug (staartbasis). Als u vlooien gevonden heeft, is het verstandig om een geschikt vlooienmiddel in te zetten, zoals een vlooiendruppel, een vlooienpil, een vlooienband of een vlooienshampoo. Denk ook aan het behandelen van het huis, aangezien een groot deel van de populatie van de vlo in de omgeving zit.

Assortiment vlooienkammen bij Medpets

Medpets heeft verschillende merken vlooienkammen in het assortiment, zoals de CVET Vlooienkam met een lang handvat, de Hunter Vlooienkam of de Trixie Vlooienkam die verkrijgbaar zijn met een kort of een lang handvat.