Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Krabmeubels

Ontdek de perfecte krabmeubels voor uw kat met het uitgebreide assortiment van Medpets. Van krabpalen tot stijlvolle krabmeubels voor ieder interieur is er wat wils. Geef uw kat een plekje om te krabben, spelen en ontspannen, terwijl u uw meubels beschermt. 

Meer informatie

1 - 24 van 93 Producten

Het is essentieel om uw kat voldoende krabmogelijkheden te geven. Krabben behoort tot het natuurlijke instinct en helpt de nagels te onderhouden. Het is als het ware een soort manicure voor uw kat. Daarnaast is het een manier om een territorium af te bakenen. Tijdens het krabben laten katten een soort geur achter via de geurklieren in hun pootjes. Deze geur is niet te ruiken door mensen. Krabben is ook een vorm van ontspanning, omdat ze op deze manier de spieren goed kunnen strekken.  

Om het juiste krabmeubel te kiezen is het belangrijk om te weten of uw kat een horizontale of verticale krabber is. Een kat die vaak aan matten of zitgedeeltes van je bank krabt zal niet snel naar een krabpaal omkijken en andersom.  

Klassieke krabpaal 

Een klassieke krabpaal is vaak een simpele paal op een plateau en is voorzien van sisal touw. Het is belangrijk om een krabpaal te kiezen die lang genoeg is. Uw kat moet zich namelijk volledig uit kunnen strekken tegen de paal. Ook moet u ervoor zorgen dat de krabpaal stabiel staat om te voorkomen dat hij omvalt en angst veroorzaakt bij uw trouwe vriend. Krabpalen zijn makkelijk te plaatsen. 

Krabplank 

Een krabplank is ideaal wanneer u wat minder ruimte in huis heeft. U kunt ze bevestigen tegen de muur, maar ook op de grond voor katten die graag horizontaal willen krabben. Daarnaast zijn krabplanken ook makkelijker te plaatsen dan krabpalen.  

Krabboom 

Een krabboom heeft verschillende verdiepingen met vaak ook verschillende ligplateaus en schuilhokjes. Katten hebben graag controle en vanuit een krabboom kunnen ze hun omgeving perfect observeren. Kies daarom ook een goede plaats voor uw krabboom. Zo voelt uw kat zich veilig.