American Shorthair

American Shorthair

De rustige American Shorthair heeft een gemakkelijk karakter en is zeer gehecht aan zijn baasje. Deze jager komt graag buiten, dus als binnenkat moet hij wel voldoende uitdaging krijgen. De dikke vacht van de American Shorthair vraagt om een regelmatige verzorging.

Rasbeschrijving American Shorthair

Ras afkomst: Verenigde Staten

Karakter

De American Shorthair is een rustige en evenwichtige kat met een makkelijk karakter. Hij is dol op zijn baasje. Buiten toont hij zich een uitstekende jager, hoewel hij ook prima als binnenkat gedijd bij voldoende uitdaging. De speelse American Shorthair dient wekelijks te worden geborsteld en wanneer hij in de rui is dagelijks. De kat is zeldzaam in Europa.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan, op lila, chocolate en colourpoint na.

Lichaam, poten en staart

Het middelgrote tot grote lichaam van de American Shorthair is ietwat langer dan hoog. De borst is breed, vooral bij volwassen katers. De schouders zijn goed ontwikkeld. Het beendergestel is gemiddeld met een krachtige bouw. De middellange poten zijn goed gespierd. De voeten zijn middelgroot en rond. American Shorthairs hebben een middellange staart die dik is bij de aanzet en afloopt naar een ronde punt. De staart wordt zo goed als op één lijn gedragen met de rug.

Kop, oren en ogen

De kop van American Shorthair is middelgroot, breed en afgerond. Vanaf het voorhoofd naar de neus is een licht holle lijn zichtbaar. De katers hebben goed ontwikkelde wangen. De snuit is vierkant en moet niet te kort zijn. De neus is van een gemiddelde lengte. De kin is vierkant en krachtig. De kaken zijn sterk. American Shorthairs hebben middelgrote oren die flink uit elkaar staan. Aan de uiteinden zijn de oren afgerond. De middelgrote tot grote ogen zijn rond en staan redelijk ver uit elkaar. Ze zijn iets schuin gekanteld. De oogkleur dient in harmonie te zijn met die van de vacht.

Vacht

De vacht van de American Shorthair is kort, dik, glanzend en ligt plat aan het lichaam. In de winter heeft deze kat een dikke ondervacht.

Gewicht

Het gewicht van de American Shorthair ligt tussen de 3,5 tot 7 kg.

Producten voor de American Shorthair