Ballenwerpers

Ballenwerpers zijn ideaal om apporteren nóg leuker te maken voor uw hond. Er zijn verschillende soorten ballenwerpers en -schieters. De apparaten zijn leuk voor uw hond om zelfstandig mee te spelen, maar kunnen ook gebruikt worden in samenspel met het baasje. In de categorie ‘Ballenwerpers’ kunt u terecht voor verschillende soorten ballenwerpers en -schieters van uiteenlopende merken.

Klassieke ballenwerpers

Een ballenwerper is het perfecte hulpmiddel om apporteren extra leuk te maken, zowel voor u als uw hond! Met de ballenwerper kunt u de bal nóg verder gooien, waardoor uw harige vriend extra veel speelplezier beleeft aan het apporteerspelletje. Daarnaast is de ballenwerper ook ideaal voor u als baasje. Dankzij dit speelgoed hoeft u niet meer te bukken om de bal op te rapen. De klassieke ballenwerper heeft een lange of korte steel en een handige ‘kom’ waarmee u de bal kan oppakken.

Wilt u het spelletje nog uitdagender maken voor uw hond? Bekijk dan ook eens de Hyper Pet Ball Launcher. Deze ballenwerper is vormgegeven als katapult en schiet ballen tot wel 60 meter ver! Daarnaast heeft dit speeltje het handige opraapmechanisme waar de klassieke ballenwerper om bekend staat.

Automatische ballenwerpers

Bent u al bekend met de automatische ballenwerper? Deze ballenwerper is vooral geschikt als u zelf weinig tijd heeft of niet in staat bent met uw hond te apporteren.

Bij automatische ballenwerpers is het de bedoeling dat uw viervoeter de bal zelf terug in de opening van de machine laat vallen. Daarna zal de bal worden weggeschoten. Sommige honden snappen dit principe misschien niet gelijk, maar oefening baart kunst. Na een tijdje oefenen zal uw hond dit speeltje helemaal door hebben en wordt het ongetwijfeld zijn favoriete speelmaatje!

Er bestaan verschillende soorten automatische ballenwerpers. Eén van de bekendste merken onder de automatische ballenwerpers is iFetch. iFetch heeft drie verschillende werpers ontwikkeld. De originele iFetch is geschikt voor kleine tot middelgrote honden en de iFetch Too gebruikt u voor uw middelgrote tot grote hond. U kunt deze apparaten op 3 verschillende werpafstanden instellen. Daarnaast is er ook nog de iFetch Frenzy. Geen stroom, geen batterijen; de iFetch Frenzy werkt op zwaartekracht. Uw hond laat de bal aan de bovenkant in de Frenzy vallen, waarna deze er langs één van de drie openingen uitrolt. Alle iFetch apparaten zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

Ballenschieters

Wilt u wel graag samen een apporteerspelletje met uw hond spelen, maar mag het allemaal iets extremer? Medpets heeft gave ballenschieters als de Hyper Pet Dog Ball Launcher en de Nerf Ball Blaster. Met het kanon kunt u de favoriete bal van uw viervoeter ver wegschieten. Zo hoeft u de bal zelf niet meer te werpen. Daarnaast hebben deze kanonnen ook hetzelfde handige opraapmechanisme als de klassieke ballenwerpers. U plaatst simpelweg de loper over de bal om de bal op te rapen.

Ballenstomper

Met de stoere Nerf Tennis Ball Stomper schiet u ballen tot wel 50 meter ver. U activeert de Stomper door middel van uw voet, waardoor de ballen wegschieten. Hoe harder u op het luchtkussen trapt, hoe verder de bal komt.