> De juiste tracker voor uw hond of kat

De juiste tracker voor uw hond of kat

Houdt uw huisdier ook iets te veel van avontuur? Misschien biedt een tracker dan uitkomst! Bij Medpets hebben we twee verschillende soorten trackers in het assortiment. Allereerst hebben we trackers die werken op GPS en met een abonnement. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een tracker die gebruikmaakt van radiofrequentie om de locatie van uw dier te bepalen. Voor deze laatste is geen abonnement nodig. Twijfelt u nog? Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje!

GPS-trackers voor hond en kat

Wilt u altijd weten wat uw dier uitspookt en daarnaast het welzijn van uw hond of kat in de gaten houden? Wellicht is een GPS-tracker dan een goede optie! Bij Medpets hebben we twee zeer betrouwbare merken in het assortiment. Weenect en Tractive hebben beide al meer dan tien jaar ervaring in de GPS-technologie en zetten zich in voor robuuste en betrouwbare producten.

Een GPS-tracker geeft u de mogelijkheid om uw dier te volgen via een handige app op uw telefoon. De tracker werkt met een ingebouwde simkaart en is daardoor in heel Europa te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om virtuele omheiningen in te stellen, waardoor u een melding krijgt als uw dier een ‘veilige zone’ verlaat. Dankzij de locatiegeschiedenis komt u er als huisdierbaasje achter wat de favoriete plekjes van uw hond of kat zijn.

Naast het volgen van uw huisdier, geeft een GPS-tracker ook inzicht in het welzijn van uw viervoeter. De GPS pikt het gebruikelijke leefpatroon van uw dier op, waardoor u dit kunt vergelijken met recente slaap en activiteit. Dankzij de handige app, kunt u gemakkelijk alle gegevens van uw dier delen met vrienden, familie of de oppas!

Een GPS-tracker is klein en robuust en kan daarmee tegen een stootje of water. De batterij gaat gemiddeld drie tot zeven dagen mee en is in een mum van tijd weer volledig opgeladen. Door energiebesparende zones met wifi in te stellen, kunt u batterij besparen en gaat hij langer mee.

In tegenstelling tot trackers op radiofrequentie, heeft u bij een GPS-tracker een abonnement nodig. Dit omdat het net als uw mobiel werkt met een simkaart. Op de pagina’s van Weenect en Tractive vindt u een overzicht van de maandelijkse kosten.

RF-tracker voor katten

Een RF-tracker werkt op radiofrequentie. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van radiogolven om te bepalen wat de afstand tussen twee componenten is. Hoewel het met een RF-tracker dus niet mogelijk is om de exacte locatie van uw huisdier of het welzijn te monitoren op uw smartphone, heeft dit kleine trackertje wel veel andere voordelen.

Allereerst is de Tabcat tracker ontzettend klein, licht en bijzonder gericht. Precies wat een kat nodig heeft, zodat hij of zij zorgeloos op avontuur kan! De tracker op radiofrequentie maakt het mogelijk om uw kat tot op 182 meter afstand te volgen. Wanneer u in de buurt komt van uw huisdier, veranderen de lichtjes op de handset van rood naar oranje en vervolgens naar groen. De locatie van uw dier is tot op 2,5 cm nauwkeurig.

Deze tracker op radiofrequentie heeft in tegenstelling tot de GPS-trackers geen mobiel signaal nodig om te werken. Dit kost veel minder batterij, waardoor deze tot wel zes maanden meegaat en maakt daarnaast een mobiel abonnement overbodig. Na de eenmalige aanschaf van dit apparaatje bent u dus verder niet aan kosten gebonden.

Deel dit artikel