> Eikels zijn giftig voor de hond. Let op tijdens de herfstwandeling!

Eikels zijn giftig voor de hond. Let op tijdens de herfstwandeling!

Eikels zijn giftig voor de hond. Let op tijdens de herfstwandeling!

De herfst is weer begonnen en de eikels vallen met grote getalen van de bomen. Veel honden vinden het leuk hiermee te spelen of om zelfs op te eten. Let hiermee op, eikels bevatten een giftige stof!

Eikels

Niet alle hondenbezitters weten dat het eten of kauwen op eikels gevaarlijk is voor honden. In eikenbladeren en eikels zit de stof tannine (looizuur). Wanneer een hond veel tannine op eet krijgt de hond buikpijn, diarree en zal ook gaan braken. Het kan zelfs tot nierfalen en de dood leiden. Oppassen dus! Het is erg belangrijk dit in de gaten te houden.

Eikels bevatten tannine maar zijn niet alleen daarom gevaarlijk. Honden kunnen door eikels te eten ook verstoppingen krijgen in de darmen of kan zelfs het darmvlies gaan irriteren door de scherpe schil van de eikel.

Dennenappels en kastanjes

Dennenappels en kastanjes zijn niet giftig, ze bevatten geen giftige stof. Echter worden ze door honden vaak tijdens het spelen ingeslikt. Ook kunnen deze dennenappels en kastanjes leiden tot een verstopping in het maag-darmkanaal. Hierdoor moeten er mogelijk chirurgische ingrepen worden genomen. Probeer daarom uw hond hiermee niet te laten spelen.

Gezondheid van uw dier

Bent u op zoek naar meer artikelen om uw hond gezond te houden, kijk dan in onze honden categorie.

Deel dit artikel