Flostouwen

Speelgoed is belangrijk voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van uw hond. De meeste honden vinden een trekspelletje met een flostouw dan ook fantastisch. Flostouwen bestaan meestal uit samengevlochten draadjes touw met twee knopen aan beide uiteinden. Wanneer uw hond op het flostouw bijt, kan dit bovendien bijdragen aan de gezondheid van het gebit. Het touw masseert spelenderwijs het tandvlees en de tanden van uw hond, waardoor tandplak kan worden tegengegaan.

Trekspelletjes zijn een leuke manier om samen te werken aan de relatie tussen baasje en hond. U en uw hond hebben allebei één kant van het trekspeeltje vast. De machtsstrijd vormt het spel; degene die het speeltje als eerst weet te bemachtigen, wint. Ook kunnen er apporteerspelletjes mee gespeeld worden.

Wanneer uw hond dit speeltje zelf tot zijn beschikking heeft, dient u er goed op te letten of hij eventuele losse of kleine draadjes niet doorslikt. Een flostouw is namelijk niet geschikt om op te kauwen! Ook puppy’s tussen de 4 en 6 maanden dienen extra goed in de gaten worden gehouden tijdens het spelen van een trekspelletje. De tandjes van de pup zijn dan namelijk aan het wisselen. Tip: laat uw pup simpelweg de trekkracht bepalen.

Hoe speelt u een trekspelletje?

Vaak hoort u dat het baasje altijd moet winnen bij trekspelletjes. Dit omdat uw hond anders ‘dominant’ zou kunnen worden en denken dat hij de baas is. Echter blijkt dit niet waar te zijn. Als u als baasje duidelijke regels opstelt en duidelijk maakt dat het om een spelletje gaat, leert uw trouwe viervoeter juist dat hij naar u moet luisteren om te kunnen spelen. De spelregels voor een leuk, verantwoord trekspelletje zijn als volgt:

  • Leer uw hond dat hij het flostouw pas mag vastpakken als u dit aangeeft. U wilt natuurlijk niet dat uw hond het speeltje uit uw handen trekt, als u het tevoorschijn haalt of er mee rond loopt. Bedenk daarom een handeling of commando dat aangeeft wanneer het spelletje begint.
  • Het is belangrijk uw hond aan te leren dat hij zijn tanden niet in uw handen mag zetten! Voelt u zijn tanden, geef dan aan dat dit pijn doet door ‘au’ te roepen en stop met spelen. Later kunt u het nog een keer proberen. Raakt uw hond uw handen weer met zijn tanden? Berg het spel dan op en probeer het een volgende keer weer.
  • Het commando ‘los’ is belangrijk tijdens dit spel. Het is namelijk een goede oefening voor uw hond om, ondanks zijn opwinding, toch te blijven letten op uw aanwijzingen.
  • Laat uw hond met een commando weten wanneer het spelletje beëindigd is. ‘Klaar’ is voldoende. Berg het flostouw hierna direct op.
  • Houdt uw hond zich niet aan de regels? Stop dan het spelletje.

Flostouwen

Enthousiast geworden om het samen met uw hond op een trekspelletje te wagen? Bekijk snel het grote assortiment flostouwen op Medpets.be! U vindt hier onder meer flostouwen van merken als PetSport, Beeztees en Diego & Louna. Ook de kleurrijke KONG Wubba Weaves zijn ideaal als flostouw en beschikken over een pieper voor extra speelplezier!

Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten