> Waarom zijn hondenschoentjes voor uw hond handig?

Waarom zijn hondenschoentjes voor uw hond handig?

Waarom zijn hondenschoentjes voor uw hond handig?

Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten hondenschoentjes beschikbaar, maar waarom is dit eigenlijk nu zo verstandig? En wat is precies het verschil? In dit blogartikel leggen wij uit wat u moet weten over het gebruik van hondenschoenen!

Is een hondenschoen of sok modieus of functioneel?

Schoenen voor de hond, wie verzint het? Veel mensen zien het als modieus, terwijl ze eigenlijk erg functioneel zijn als pootbescherming. Er liggen steeds meer dingen in de omgeving die verwondingen of irritaties kunnen geven aan de voetzolen van uw hond. Denk dan aan scherpe voorwerpen, stenen, pekel/strooizout, oliën of het warme asfalt zelf.

Wanneer zijn hondenschoentjes of sokken verstandig?

Er zijn vele verschillende situaties waarin het dragen van een hondenschoen of sok verstandig is. Hieronder een kleine opsomming wanneer het verstandig is om de voeten van uw hond te beschermen:

  • Tijdens wandelingen met verschillende ondergronden
  • Tijdens de zomer of juist in de winter bij sneeuw en ijzel
  • Wanneer uw hond meer grip nodig heeft (vaak bij senior honden)
  • Bij verwondingen of irritatie aan de voetzolen
  • Wanneer uw hond regelmatig door de velden met hoog gras of snoeiafval rent
  • Voor het beschermen van verband of gips na een ongeval

Welke soorten hondenschoenen zijn er allemaal?

Zoals al eerder benoemd zijn er verschillende versies hondenschoenen en sokken. Afhankelijk van de situatie kunt u kiezen welk product geschikter is. Voor de echte wandelaars zijn de Trixie Walker Active ideaal, deze flexibele schoen is makkelijk aan te trekken en beschermt de voetzolen door de dikke zool. Daarnaast hebben we ook de Ruffwear Grip Trex, deze boot biedt meer grip tijdens het lopen door de aangepaste zool, ideaal voor honden die regelmatig weg glijden.

In gevallen dat er een medische reden is om de voetzool van uw hond te beschermen zijn de Medical Pet Shirt Boots heel geschikt. Deze boot is wat langer dan andere schoenen en sokken en is op 3 plekken vast te zetten. Wilt u liever iets zachters als bescherming? Kijk dan eens naar de Suitical Recovery Sleeve, deze rekbare kous biedt bescherming zonder al te zwaar te zijn.

Houdt uw hond niet van dingen aan zijn poten of is een actieve bescherming nog net een stapje te ver? Dan zijn er nog genoeg waxen, sprays of crèmes waarnaar je kan kijken.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over hondenschoenen of hondensokken? Neem dan gerust contact op met ons veterinaire team door te mailen naar dierenarts@medpets.be of bel naar 03 - 555 91 23.

Deel dit artikel