> Kantelraam is een gevaar voor katten!

Kantelraam is een gevaar voor katten!

Kantelraam is een gevaar voor katten!

Voor vele katteneigenaren is het een bekend gevaar, kantelramen. Voor diegene die niet bekend zijn met het risico van een kantelraam geven we graag uitleg.

Katten kunnen via een kantelraam proberen naar buiten te klimmen. In veel gevallen verliezen ze grip op het gladde kozijn en kunnen zo in de kier vallen. Dit kan dramatische gevolgen hebben. De kat komt klem te zitten in deze kier. Dit kan leiden tot verstikking of schade aan de rug. Vaak zullen katten zich gaan verzetten in een poging zichzelf te kunnen bevrijden. Dit lukt echter niet en kan de schade alleen nog maar groter maken. Helaas zijn er al veel katten komen te overlijden in een kantelraam of hebben zodanig schade aan hun rug en achterpoten opgelopen dat ze verlamd zijn geraakt of een pootamputatie moesten ondergaan.

Het is dus zeer belangrijk hier bewust van te zijn en hier een oplossing voor te vinden. Het is mogelijk aan beide zijde een dikke handdoek in de kier te stoppen, zodat de kat nooit klem kan komen te zitten in het smalste gedeelte van het raam. Een betere oplossing is wellicht om helemaal te voorkomen dat een kat uit het raam kan klimmen. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van het Trixie beschermrekje. Hiermee wordt de opening van het raam volledig afgeschermd. Daarnaast kan de kiepstand tot een aantal cm worden verkleind met behulp van een hulpstuk die te koop is bij bouwmarkten. Instrueer een eventuele oppas tijdens uw vakantie ook om niet zomaar het kantelraam open te zetten.

Ook het balkon kan een risico voor katten vormen. Katten zouden 9 levens moeten hebben, toch adviseren wij u om het balkon zodanig af te schermen dat de kat er niet van af kan vallen. Dit kan met behulp van een kattennet.

Deel dit artikel

Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten