Royal Canin

Royal Canin

Jarenlange passie voor Royal Canin

Royal Canin ontstond al in 1968. De Franse dierenarts Jean Cathary behandelde toen regelmatig honden met huidproblemen door voedselallergie. Hij dacht toen: daar kan ik wat aan doen! En zo geschiedde… Vanuit zijn praktijk begon Cathary zelf met het ontwikkelen van hypoallergeen hondenvoer. Niet snel daarna was de eerste Royal Canin voeding een feit.

En die passie is nog steeds terug te vinden. Dag in en dag uit wordt er hard gewerkt om uw huisdier gelukkig te maken. Royal Canin vindt namelijk dat elke kat en iedere hond uniek is. Daar moet dan ook passende en gezonde voeding voor bestaan. Dat doet Royal Canin door goed te kijken naar huisdieren: hoe ze in elkaar zitten, waar ze van houden en wat ze nodig hebben om gezond te blijven. Kiest u voor Royal Canin, dan kiest u voor de beste passende keus voor uw huisdier!

Passende voeding van Royal Canin

Om de voeding zoveel mogelijk af te stemmen op de behoefte van uw huisdier, kijkt Royal Canin naar de volgende kenmerken:

  • Grootte: natuurlijk heeft een Duitse Dog andere hondenbrokken nodig dan een Chihuahua. Net als een Noorse Boskat niet hetzelfde kattenvoer nodig heeft als een Europese Korthaar.
  • Leeftijd: elke leeftijd vraagt om andere voedingsbehoeftes. Voor speelse pups of kittens is er Royal Canin Puppy, Royal Canin Junior en Royal Canin Kitten. Een ouder, minder actief huisdier zal minder baat hebben bij deze voeding.
  • Levensstijl: hoe actiever uw huisdier, hoe hoger de energiebehoefte. Heeft u een huistijger die liever binnen dan buiten is, dan heeft die minder energierijke voeding nodig dan een echte buitenkat. Datzelfde geldt voor een schapendrijvende Border Collie of een Teckel die in de stad woont.
  • Levensfase: gebeurtenissen in het leven van uw huisdier, zoals dracht, lactatie, castratie of sterilisatie kunnen ook van invloed zijn op de voedingsbehoefte.
  • Ras: elk ras heeft zo zijn eigen specifieke gevoeligheden en kenmerken. Een Labrador eet sneller dan een Boxer en een Sphynx zal veel gevoeliger zijn voor koude winters dan een Ragdoll.

Royal Canin Veterinary

Ook als uw huisdier specifieke gevoeligheden heeft biedt Royal Canin passende dieetvoeding. Het juiste voer kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van een bepaalde aandoening. Deze speciale voedingslijn vindt u onder de naam Royal Canin Veterinary Diet. Raadpleeg altijd eerst de dierenarts voordat u de dieetvoeding van Royal Canin aanschaft voor uw huisdier.

We nemen als voorbeeld blaasgruis; een vervelende en pijnlijke aandoening in de urinewegen, die relatief veel voorkomt bij huisdieren. Royal Canin Urinary biedt dan de juiste ondersteuning en is zowel verkrijgbaar voor katten als honden.

Een ander voorbeeld van een veelvoorkomende aandoening is voedselintolerantie en/of voedselallergie bij uw huisdier. Dit ontstaat wanneer uw huisdier overgevoelig is voor een bepaald ingrediënt of bestandsdeel in de voeding. Het assortiment van Royal Canin Hypoallergenic is dan geschikt om de voedselovergevoeligheid van uw huisdier onder controle te houden.

Royal Canin

Aangepaste brokjes

Niet alleen in voedingsbehoeftes, maar ook in eetgedrag verschillen katten en honden onderling van elkaar. Royal Canin kijkt daarom naar de textuur, grootte en vorm van haar brokjes. Dit leek jarenlang niet belangrijk, maar door verschillende onderzoeken blijkt wel degelijk dat brokken het verschil kunnen maken voor uw huisdier! De juiste brokken voor uw huisdier kunnen de volgende voordelen opleveren:

  • Een schoner gebit
  • Een betere smaakbeleving
  • De brokjes zijn gemakkelijker te grijpen
  • Eerder een verzadigd gevoel
  • Minder kans op schrokken

Uitzonderlijk in elk detail

Royal Canin respecteert alle katten en honden. Dat betekent dat het welzijn van uw huisdier te allen tijde centraal staat. Alleen zo kan er voeding gemaakt worden die het beste bij onze geliefde huistijgers en trouwe viervoeters past.

Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten