> De voordelen van mixed feeding voor uw kat

De voordelen van mixed feeding voor uw kat

De voordelen van mixed feeding voor uw kat

Dit artikel is geschreven door Royal Canin.

Als een kat van jongs af aan gewend is om naast brokjes ook natvoeding te krijgen, is de kans groot dat natvoeding erg gewaardeerd wordt door uw kat. Het ruikt lekker en verrijkt de smaakbeleving voor uw kat. Maar dat zijn niet de enige voordelen!

Verschillende texturen

Natvoeding is er in verschillende texturen, bijvoorbeeld stukjes in saus of gelei of mousse (loaf). Veel katten vinden het fijn om wat afwisseling te krijgen in hun voeding. Er is ook natvoeding dat de zintuigen van katten extra stimuleert. Katten selecteren namelijk hun voeding met hun zintuigen. Zo is er natvoeding met bijvoorbeeld specifiek aroma, mondgevoel of smaak. Mixed feeding is dan bij uitstek de oplossing.

Hoe voert u droog- en natvoeding?

Als u er voor kiest om uw kat zowel droog- als natvoeding te geven, kunt u dat op meerdere manieren doen. Geef bijvoorbeeld in de ochtend brokjes en in de avond een zakje natvoeding of omgekeerd. Weeg de totaal aanbevolen hoeveelheid brokjes die uw kat op een dag mag hebben, netjes af en geef deze bij voorkeur verdeeld over meerdere porties per dag. Minimaal twee, liefst drie of vier.

Gezondheidsvoordelen voor uw kat

Het geven van zowel droog- als natvoeding is niet alleen om de kat te plezieren. Het heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen voor uw kat. We geven u 5 redenen om uw kat zowel droog- als natvoeding te gaan geven:

  1. Ondersteunt de spijsvertering
  2. Ondersteunt een gezond gewicht
  3. Ondersteunt gezonde urinewegen
  4. Ondersteunt gebitshygiëne
  5. Bevordert de smaakbeleving

Beide voedingen hebben bepaalde vezels en dit ondersteunt de spijsvertering. Het hoge vochtgehalte in natvoeding draagt bij aan een verzadigd gevoel en verhoogt de wateropname, wat de urineproductie stimuleert. Daardoor wordt de urine minder geconcentreerd en dat is gunstig voor de gezondheid van de urinewegen. Het kauwen op de brokjes van de droogvoeding komt weer ten goede aan de gebitshygiëne. Door uw kitten van jongs af aan te laten wennen aan meerdere texturen, draagt dat bij een gezond eetpatroon.

Heeft u al een doosje natvoeding voor uw kat in huis?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.be.

Nooit iets missen?

Bent u altijd op zoek naar dé manier om uw huisdier het allerbeste te geven? Onze Medpets nieuwsbrief staat vol met tips, adviezen en natuurlijk onze acties en kortingen. Schrijf u nu in!

Voorwaarden nieuwsbrief

Deel dit artikel