Weerstand van kleindieren en vogels

Zorg voor een optimale weerstand

Nu het steeds kouder wordt, zijn zowel mens als dier vatbaarder voor infecties. Dat komt met name doordat we ons weer meer naar binnen verplaatsen, de verwarming aanzetten en minder goed ventileren. Virussen en bacteriën grijpen dan hun kans! Ook dieren die in deze tijd van het jaar in de rui zijn, kunnen extra gevoelig reageren. Reden genoeg om te zorgen voor een optimale weerstand! Diverse soorten supplementen kunnen hierbij ondersteunen, denk aan pre- en probiotica, kruidensupplementen of eventueel vitamines en mineralen.

Pre- en probiotica

Vaak worden pre- en probiotische middelen door elkaar gehaald of wordt er gedacht dat deze hetzelfde zijn, dit is echter niet zo. Probiotica zijn levende bacteriën die een gezondheidsbevorderende werking hebben. Ze zorgen voor een gunstige samenstelling van de darmflora, waardoor de spijsvertering positief beïnvloed wordt en de algemene weerstand van het dier kan verbeteren.
Prebiotica zijn onverteerbare stoffen die gunstig zijn voor de groei en activiteit van alleen de goede darmbacteriën. Voorbeelden van prebiotica zijn onverteerbare koolhydraten of voedingsvezels.
Vaak worden pre- en probiotica samen gegeven voor een optimaal effect.

Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten