Automatische voerbak voor katten

Een automatische voerbak voor katten is handig voor wanneer u bijvoorbeeld een langere tijd niet thuis bent, wanneer u zeker wilt zijn dat uw kat een specifieke hoeveelheid voer per dag krijgt, of wanneer u zich gewoon geen zorgen wilt maken over het voeren van uw kat. Een automatische voerbak beschikt over een automatisch voersysteem dat ervoor zorgt dat uw kat op vooraf ingestelde tijdstippen eten krijgt. Dit is dus super handig voor wanneer u bijvoorbeeld een langere tijd niet thuis bent. Hoewel katten zich namelijk over het algemeen prima een dagje alleen kunnen redden, kan het geven en doseren van voer een lastige opgave zijn. Met een automatische voerbak hoeft u tussendoor niet thuis te komen om uw kat te voeren en beschikt uw kat altijd over voldoende voeding.

Er zijn verschillende soorten automatische voerbakken. Denk aan automatische voerbakken die werkzaam zijn door middel van een chip, of automatische voerbakken voor katten die u kunt bedienen via een app. Om te bepalen wat nu de beste automatische voerbak voor uw kat is hebben we onderstaand een aantal automatische voerbakken beschreven.

Automatische voerbak voor droogvoer

Er zijn verschillende soorten automatische voerbakken. Zo bestaan er ook automatische voerbakken die enkel geschikt zijn voor droogvoer, brokjes dus. Deze voerbakken zijn vooraf in te stellen, en wanneer het gewenste tijdstip is aangebroken wordt de vooraf ingestelde hoeveelheid brokjes vrijgegeven voor uw kat om lekker te eten.

Met de Trixie Voederautomaat TX7 kunt u zelfs een geluidsfragment instellen om uw kat te roepen wanneer het voedertijd is. Een andere voerbak geschikt voor droogvoer is de PetSafe Eatwell Five Meal Feeder waarmee u vijf compartimenten kunt vullen en er een geluidsfragment wordt afgespeeld wanneer er een nieuw compartiment open gaat.

Automatische voerbak voor zowel droog -als natvoer

Ook wanneer u uw kat natvoer wilt geven terwijl u weg bent kunt u gebruik maken van een automatische voerbak. Er zijn verschillende voerbakken die ook geschikt zijn voor het geven van natvoer zoals de Trixie Voederautomaat TX5. Deze voerbak beschikt over verschillende compartimenten gemaakt van kunststoffen bakjes. De bakjes kunnen in de vaatwasser waardoor het gemakkelijk schoon te houden is.

Automatische voerbak met chip

Het volgende punt waar u soms tegen aan kunt lopen is dat wanneer u meerdere huisdieren heeft, ze elkaars eten opeten. Met een automatische voerbak met chip kunt u dit voorkomen. De voerbak reageert door middel van de chip op het huisdier dat voor de bak staat. Op die manier opent er vaak een klepje of bakje waardoor het huisdier rustig kan eten. Automatische voerbakken werken vaak met een Microchip of een RFID-Penning.

Mocht u een automatische voerbak met chip willen aanschaffen heeft Medpets deze ook in het assortiment. Neem eens een kijkje bij de SureFeed Microchip Voerautomaat. De voerautomaat met Microchip sensor zorgt er voor dat de klep boven het voer enkel open gaat wanneer het juiste huisdier de voerbak nadert.

Automatische voerbak met app

Er bestaan ook automatische voerbakken die te bedienen zijn met een app. Met een app kunt u gemakkelijk het voerschema van uw kat instellen. Bovendien krijgt u in de app vaak belangrijke informatie te zien, bijvoorbeeld wanneer het voer in de voerbak bijna op is of wanneer de automatische voerbak een storing heeft.

Een van de automatische voerbakken met deze functie uit ons assortiment is de Trixie Voederautomaat TX9 Smart. Deze voerbak heeft een inhoud van 2,8 liter en is in te stellen tot een maximum van 6 maaltijden per dag.