Drontal

Drontal

Drontal is er voor uw hond, puppy en kat. Het is een breedspectrum ontwormingsmiddel. Dat wil zeggen dat het effectief werkt tegen de belangrijkste rond- en lintwormen bij honden en katten.

Drontal Dog

Drontal Dog Tasty bestrijdt spoelwormen, lintwormen (onder andere vlooienlintworm en vossenlintworm), haakwormen en zweepwormen. De smakelijke tabletjes hebben een rundvleessmaak en daardoor worden ze gemakkelijker geaccepteerd door uw hond. Mocht uw hond het tablet niet willen inslikken, dan kan het ook fijngemaakt worden en door het voer gegeven worden. U kunt het eventueel ook toedienen in een vleesballetje. Voor grote honden is er Drontal Large Dog Flavour verkrijgbaar.

drontal

Drontal Pup

Voor puppy’s is er Drontal Pup verkrijgbaar. Dit is een vloeibaar ontwormingsmiddel wat speciaal ontwikkeld is voor puppy’s en jonge honden. Dit middel doodt de belangrijke spoel-, haak- en zweepwormen. U kunt de suspensie met het bijgevoegde doseerspuitje direct in de bek toedienen of mengen met het voer.

Drontal Cat

Drontal Cat doodt spoelwormen, lintwormen (waaronder vlooienlintworm en vossenlintworm) en haakwormen. Het tablet kan in het geheel toegediend worden, maar bijvoorbeeld ook fijngemalen door het voer. Er bestaan ook tabletten voor grote katten onder de naam Drontal Large Cat.

Lintworminfecties bij de hond en kat kunnen veroorzaakt worden door vlooien. Het is daarom van groot belang uw huisdier ook tegen vlooien te behandelen met een vlooienbestrijdingsmiddel als Advantage.

Zijn de wormen ook gevaarlijk voor mij?

Ja, helaas wel. Vooral voor jonge kinderen of oudere en verzwakte mensen. Spoelwormen kunnen in het menselijk lichaam blijven hangen tijdens hun larvenfase. Deze larven kunnen de darmwand doordringen. Op deze manier verspreiden ze zich naar de longen, lever, ogen en hersenen. Haakwormen kunnen irritatie en jeuk veroorzaken. Lintwormen veroorzaken een ziekte die de lever zwaar kan beschadigen.

De conclusie is dan ook: huisdieren zijn een geweldige aanvulling op uw gezin. Echter brengt een huisdier in huis ook verantwoordelijkheid met zich mee. U als baasje moet de gezondheid van uw hond of kat goed in de gaten houden. Zo kunnen u en uw gezin optimaal genieten van jullie harige vriend!

Toon filters