Kattenhalsband

Er zijn verschillende redenen waarom een halsband voor uw kat nuttig kan zijn. Zo wordt hij buitenshuis niet verward met zwerfkatten. Of wanneer uw kat zonder halsbandje aan komt lopen bij een buurtbewoner; deze zal misschien niet opmerken dat hij al een thuis heeft en uw kat (met de beste bedoelingen) kunnen adopteren. Daarnaast kan u aan het halsbandje ook een naamplaatje vastmaken, wanneer u bijvoorbeeld gaat reizen. Halsbandjes met een bel, kunnen worden gebruikt om de vogels te waarschuwen dat uw kat eraan komt.

Het halsbandje dragen

Wilt u uw kat graag een halsbandje, zoals de lief! Unisex Kattenhalsband, aandoen? Laat uw viervoeter er dan langzaam aan wennen. Doe het bandje af en toe aan en geef uw kat iets waarmee u zijn aandacht kan afleiden, zoals zijn favoriete snack of een boeiend speeltje. Laat uw huistijger pas alleen met het halsbandje aan als hij er volledig aan gewend is. Sommige katten zijn binnen een mum van tijd gewend, bij anderen kan dat een tijdje duren. Houd kittens te allen tijde in de gaten met een bandje om!

Het juiste halsbandje

Belangrijk om te realiseren is dat een goede halsband voor katten zodanig gemaakt is, dat uw kat zich in noodgevallen moet kunnen bevrijden van het bandje. Bijvoorbeeld wanneer uw kat vasthaakt achter een tak of een ander voorwerp. De enige halsbandjes die voor katten in aanmerking komen, zijn die met een veiligheidssluiting. Deze bestaan doorgaans uit een klikslotje dat loskomt door druk of een elastiekje dat uitrekt. Een kattenhalsband die niet kan kwijtraken, kan nooit veilig zijn voor je kat! Kies daarnaast voor de juiste maat; de halsband moet vrij strak zitten, maar niet té strak. Wanneer u maximaal 1 tot 2 vingers tussen de hals en de halsband kunt schuiven, heeft u de ideale maat.

Toon filters