Labradoodle

Labradoodle

De Labradoodle is een vrolijke, zachtaardige en intelligente hond voor zowel mens als dier. Het is een hond met gevoel voor humor en veel energie. Ze zijn makkelijk te trainen en erg sportief. De Labradoodle is nog niet officieel erkend. Het is een kruising tussen een Poedel en een Labrador. De Labradoodle combineert werklust en intelligentie met een leuk uiterlijk. De hond wordt ingezet als blindengeleidehond en een gezelschapshond. Laat uzelf voor aanschaf goed informeren over de Labradoodle prijs.

Rasbeschrijving Labradoodle

Ras afkomst: Australië

Andere rasnamen: Australische Labradoodle, Labradoodle

Kleur

Labradoodles zijn er in verschillende soorten kleuren: Labradoodle Kalk, Labradoodle Cream, Labradoodle Gold, Labradoodle Apricot, Labradoodle Parchment en Labradoodle Chocolade. Ook zijn er twee soorten vachten; de fleece vacht en de wollen vacht. De fleece vacht is zacht en gemakkelijk in onderhoud. Deze vacht kan met krullen en ook golvend voorkomen bij de Labradoodle. De wollen vacht vergt wat meer onderhoud, de vacht mag niet te dik zijn en valt makkelijk open. De Australian Labradoodle mag geen ondervacht hebben. De vacht valt niet of nauwelijks uit en ruikt niet.

Hypoallergeen ras

Iemand die allergisch is voor een hond, reageert op het speeksel en de vacht/huidschilfers van honden. De huidschilfers komen vrij op het moment dat uw hond zijn haar verliest. Labradoodles hebben een doorgroeiende vacht, waardoor ze minder haren verliezen dan andere honden en zo minder allergenen verspreiden. Daarnaast zorgt de vacht van de Labradoodle ervoor dat de losse haren in de vacht blijven hangen. Hierdoor zult u de vacht 1 x per week moeten borstelen. Aangezien ze wel haren verliezen, kunt u nog steeds allergische klachten krijgen. Dit zal echter een stuk minder zijn dan een hond die veel verhaart. De hypoallergene eigenschap geldt alleen voor een rasechte Australian Labradoodle.

Uiterlijke kenmerken Australische Labradoodle

Lichaam

De Labradoodle is compact, maar sierlijk gebouwd. De staart is vrijwel recht, hij heeft hangende oren, en grote ogen met hele lange wimpers. Opvallend zijn natuurlijk zijn mooie, lange krullende haren.

Gemiddeld gewicht

Het gemiddelde gewicht van de hond ligt tussen de 25 en 35 kg.

Schofthoogte

Van 54 tot 65 cm.

Labradoodle mini

De Labradoodle is een populair ras maar wist u dat dit ras er ook in verschillende formaten is? De Labradoodle is er in drie verschillende groottes. De Labradoodle mini is de kleinste en weegt tussen de 7 en de 12 kg. De medium doodles wegen tussen de 13 en 20 kg. De Labradoodle mini heeft een schofthoogte tussen de 35 en 42 centimeter. Labradoodle mini's zijn geschikt als familiehond, maar ook als hulphond.

Labradoodle pup

Bent u van plan een Labradoodle pup te kopen? Bedenkt u dan van te voren goed waar u op moet letten. Laat u niet oplichten en vraag uitgebreid naar de papieren. Een goede fokker zal u uitnodigen voor een kennismakingsgesprek om zo ook vragen te stellen waarom u een hond wilt en of dit ras dan goed bij u past. Heeft u bijvoorbeeld tijd voor lange wandelingen of past dat eigenlijk niet in uw schema? Lees u dus ook goed in over het ras.

Aanpak op de training

Labradoodles hebben zeker behoefte aan fysieke, maar ook aan geestelijke uitdaging. Ze nemen geen genoegen met een rondje om het huis, maar houden ervan om met hun baas op pad te gaan voor een flinke wandeling. Per dag hebben ze toch al snel 1,5 tot 2 uur beweging nodig. Veel Labradoodles zijn ook dol op zwemmen.

Labradoodle wit

Veel voorkomende symptomen

  • Ziekte van addison

Hondensporten

De Labradoodle is zeer geschikt als familiehond, maar kan ook heel goed ingezet worden als hulphond. Ze worden regelmatig gebruikt als therapiehond voor kinderen met autisme, down of andere speciale behoeften.

Labradoodles zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een vrolijke hond zoeken
  • Allergisch zijn voor honden
  • Veel tijd hebben om de hond goed te verzorgen. Met name vachtverzorging
  • Actief lange wandelingen willen maken (ook zwemmen vinden ze geweldig)
  • Kinderen hebben en de hond als gezinshond willen gebruiken

Labradoodle kopen

Heeft het leuke uiterlijk en het vrolijke, slimme karakter van de Labradoodle jouw hart veroverd? Geheel begrijpelijk! Voordat u overstag gaat, is het belangrijk u eerst goed te laten informeren en te verdiepen in het ras. Zo weet u zeker dat de Labradoodle perfect bij u (en uw gezin) past.

Producten voor Labradoodles