Service
Winkelmandje
Menu

5 goede voornemens voor u en uw huisdier in 2023

Het einde van het jaar komt weer in zicht en dat is altijd een mooi moment om terug te blikken, maar ook zeker om alvast vooruit te kijken! Welke vervelende gewoontes wilt u komend jaar liever doorbreken en wat zijn uw doelen voor 2023? Wij helpen u in ieder geval alvast een handje door een paar goede voornemens voor u en uw huisdier op een rijtje te zetten. Tijd doorbrengen met uw maatje is immers altijd een goed idee!

Hond en baas in het gras

Sporten

Het goede voornemen dat bij vrijwel iedereen op zijn lijstje staat: meer bewegen. Dit goede voornemen wordt veel leuker als u het met uw huisdier samen doet! Dit kan natuurlijk door samen vaker een fijne wandeling te maken, maar er zijn nog veel meer opties. Neem uw hond bijvoorbeeld eens mee tijdens het hardlopen met deze handige Trixie heupriem met looplijn, train op apporteren met de KONG training dummy of ga samen op een hondensport. Ook uw kat wordt zo nu en dan graag fysiek uitgedaagd. Dit kan bijvoorbeeld met een speelhengel, vulbaar speelgoed of met verschillende soorten balletjes.

Bekijk ook onze video over sporten met je huisdier!

Gezond eten

Ieder pondje gaat door het mondje. Eten staat tijdens de feestdagen centraal en het is dan ook niet gek dat iedereen na de decembermaand het voornemen heeft om gezonder of minder te gaan eten. Misschien heeft u uw huisdier tijdens deze periode ook iets teveel verwend en is uw hond of kat iets te zwaar geworden. Het kan dan een goed idee zijn om (tijdelijk) over te stappen op ander voer. Zo is Vetality Weight Management speciaal ontwikkeld door dierenartsen om uw hond op verantwoorde wijze gewicht te laten verliezen. Voor katten hebben we bij Medpets een speciaal Proefpakket Overgewicht samengesteld, waarmee u verschillende voedingen uit kunt proberen, voordat u een hele verpakking koopt.

Goed zorgen voor uw DIERbaren

Op zijn tijd iets liefs doen voor uw omgeving is een prachtig doel voor in het nieuwe jaar. Dit kan door eens per week te koken voor uw oma, vrijwilligerswerk te doen bij de plaatselijke bibliotheek, maar vergeet ook zeker die lieve viervoeter thuis niet te verwennen! Denk aan een fijne was- of kambeurt, pedicure of het poetsen van tanden en oren. Hoewel niet al onze huisdieren even vrolijk worden van dit rijtje, zullen ze u op de langere termijn dankbaar zijn. U wilt huid-, oor- en gebitsproblemen te allen tijde voorkomen. Alles voor de verzorging van uw hond of kat vindt u hier.

Duurzamer leven

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaam leven. Dit is een prachtig streven en met een aantal kleine veranderingen kunt u al een verschil maken. Stap bijvoorbeeld over op de 100% natuurlijke kattenbakvulling van Huskaloo of kies bij aanschaf van een nieuw hondenkussen voor een product van gerecycled materiaal, zoals de Trixie Be Eco Coline. Ook de eco-friendly verzorgingsproducten van Mikki Bamboo zijn zeker het bekijken waard!

Schoon huis

We kunnen ons voorstellen dat schoonmaken niet uw hobby is en dat u die tijd liever besteedt aan knuffelen en spelen met uw dier. Speciaal voor u lichten we daarom een aantal producten uit die uw leven in 2023 een stukje gemakkelijker zullen maken. Allereerst de Proper Pets Hair Remover. Hiermee verwijdert u makkelijk en snel haren van kleding, stoelen of banken in huis. Bespaar daarnaast veel tijd met de Royal Dry Doormat. Deze absorberende mat voorkomt namelijk dat uw huis vol staat met natte voetafdrukjes. Desinfecteer ten slotte snel en gemakkelijk benches, vloeren, wanden en kooien met Halapur. Dit middel reinigt en desinfecteert in één en hoeft maar kort in te werken. Gemakkelijk en snel dus!