Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

5 ongemakken die u ervaart als huisdiereigenaar

Ze maken ons aan het lachen, bieden ons troost en kunnen zo schattig zijn! Er zitten heel veel voordelen aan een harig vriendje die door uw huis huppelt. Maar huisdieren kunnen ook zeker hard werk zijn! Sommige huisdieren kosten meer tijd en moeite dan de andere. Of u nu een vis of een paard hebt, u bent een huisdiereigenaar . Wij delen 5 ongemakken die u als huisdiereigenaar vast zal herkennen.

Golden Retriever met gezin

Haren, overal haren

Met een huisdier komt u er pas echt achter of uw stofzuiger goed werkt of niet. Want op het moment dat u eindelijk uw huis haarvrij hebt gemaakt, verschijnen al die haren op mysterieuze wijze weer binnen enkele minuten terug. En laat ons niet beginnen over al die haren op onze kleren na een dikke knuffel van uwviervoeter. Honden- en katteneigenaren weten dat het nooit ophoud. Maar we zouden het niet anders willen, want er is immers niks fijner dan een warme knuffel van uw huisdier!

Oeps, ik was het niet hoor

Wie herkent het niet? Die schuldige lieve oogjes die u aanstaren nadat uw huisdier grote interesse heeft getoond voor uw planten, en in het bijzonder: de aarde. Of misschien is de wc-rol wel slachtoffer geworden van zijn scherpe tanden. Vooral puppy’s en kittens kunnen er wat van. Zij zien overal wel een leuk speeltje in, of het nu uw nieuwe schoenen, een bankstel of sokken zijn. Dus hoe schattig en goed opgevoed onze huisdieren ook zijn, we moeten altijd een oogje in het zeil houden op onze spullen. U kunt het ook positief zien: het dwingt ons wel om ons huis schoon en netjes te houden. Dat is zo slecht nog niet, toch?

De 2 P’s

Net als kinderen kunnen ook huisdieren er een rommel van maken. Poep en plas is daar een goed voorbeeld van. Want zeg nu eerlijk, niemand pakt voor de lol de drollen op met een plastic zakje. Het is gewoon niet een favoriete bezigheid tijdens de wandeling. Het hoort er helaas gewoon bij. Als u een paard hebt of ander vee, dan is het opruimen van de mest een dagelijkse taak van de verzorging.

U maakt zich altijd zorgen

We houden van ons huisdier alsof het een kind is. Hij is onderdeel van het gezin en daardoor is het logisch dat er op bepaalde momenten een reden is voor zorgen. Omdat dieren (helaas) niet kunnen praten, moeten we erachter zien te komen wat ze willen door hun lichaamstaal. “Waarom zien de uitwerpselen van mijn hond er zo vreemd uit?”, “Waarom miauwt mijn kat zo veel?” en “Waarom blijft mijn hamster in zijn kooi klimmen?” Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de dingen die u misschien googelt. Hoewel Google uw beste vriend kan worden om deze vragen te beantwoorden, is het toch het beste om contact op te nemen met de dierenarts als u zich echt ergens zorgen over maakt. Dit brengt ons bij het volgende en laatste ongemak…

Kosten….

We gaan liever niet voor de meest kleine dingen naar de dierenarts. Het kost namelijk al zoveel geld. Maar u bent toch snel bezorgd. En u wilt immers het allerbeste voor uw huisdier. Nieuw speelgoed wordt al snel vernield, de hoeveelheid voer, de snacks en zo af en toe een nieuwe mand of halsband. Het kost geld. Daarom is het extra belangrijk om er goed over na denken voor u een huisdier aanschaft. U moet er rekening mee houden dat er andere onverwachte uitgaven zijn die kunnen opduiken wanneer u ze het minst verwacht, dus een buffer creëren is ook belangrijk. Lang verhaal kort: een huisdiereigenaar zijn is duur (maar zó e moeite waard!).