Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Het beste hondenvoer voor je hond kiezen

Vanzelfsprekend gun je je hond het beste voer! Voor jouw hond is het belangrijk om gezond en fit te blijven. Een goed uitgebalanceerde voeding is hierbij van groot belang. Voor welk type voeding je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, ras, de hoeveelheid beweging die jouw hond krijgt en de aanleg voor klachten (zoals gewrichten, overgewicht etc.). Op deze adviespagina geven we je graag advies over welk hondenvoer het meest geschikt is voor je hond. Of bekijk het gehele assortiment hondenvoer direct via de link hieronder!

Snel navigeren naar:

  • Hondenbrokken of natvoer?
  • Voer per levensfase
  • Welk merk hondenvoer?
  • Voer per aandoening/kenmerk
  • Veelgestelde vragen
  • Advies van de dierenarts


Hondenbrokken of natvoer?

Hondenbrokken

Hondenbrokken, ook wel droogvoer genoemd, zijn er in allerlei soorten en maten, speciaal ontwikkeld voor de behoeften van jouw trouwe viervoeter. Welke hondenbrokken het beste zijn voor jouw hond is afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals bijvoorbeeld leeftijd, ras, hoeveelheid beweging en aanleg voor gezondheidsklachten (gewrichten, overgewicht etc.). Medpets heeft een ruim assortiment aan krokante of geperste, graanvrije en 100% natuurlijke brokken voor elk hondenras, van klein tot groot en van pup tot senior.

Natvoer hond

Als we denken aan het voeren van onze hond, denken we vaak aan brokjes. Er is echter ook natvoer voor honden. Zowel brokken als natvoer hebben voordelen. Natvoer bevordert de spijsvertering en is minder geconcentreerd voer. Daarnaast is het ideaal voor honden die niet graag water drinken en voor honden die voer niet snel lekker vinden. Net als bij brokken zijn er allerlei soorten natvoer aangepast aan de verschillende behoeften van honden volgens hun leeftijd, hun gewicht, hun ras etc. Bovendien vind je voedsel in blikjes, trays of zelfs in sachets.


Voer per levensfase

Voer per levensfase is speciaal geschikt voor de leeftijd van jouw trouwe viervoeter. Een pup heeft andere voedingsstoffen dan een senior hond. Puppyvoer bevordert de groei van je puppy, terwijl senior hondenvoer speciaal is afgestemd op de lagere energiebehoefte van je senior hond. Bekijk hieronder de verschillende soorten voer, afhankelijk van de levensfase van je hond.

Puppyvoer

Gezonde voeding is van groot belang voor je pup. Wil jij je jonge viervoeter ook het allerbeste geven voor een goede start en wil je dus het beste puppyvoer kopen? Bekijk dan hier ons grote assortiment voer voor puppy’s! Je vindt hier standaard-, gezondheids- en dieetvoer, maar ook biologische voeding, puppymelk en diverse soorten snacks. De groei van puppy’s van kleine, middelgrote, grote en zeer grote rassen kan onderling erg verschillen. Een uitgebalanceerde voeding, die op de behoeften van jouw hond is afgestemd, is daarom erg belangrijk.

Volwassen hondenvoer

Ook voor je volwassen hond is de juiste voeding van belang. Voor jouw hond is het belangrijk om gezond en fit te blijven. Een goed uitgebalanceerde voeding is hierbij van groot belang. Voor welk type voeding je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, ras, de hoeveelheid beweging die jouw hond krijgt en de aanleg voor klachten (zoals gewrichten, overgewicht etc.).

Senior hondenvoer

Ook voor je volwassen hond is de juiste voeding van belang. Voor jouw hond is het belangrijk om gezond en fit te blijven. Een goed uitgebalanceerde voeding is hierbij van groot belang. Voor welk type voeding je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, ras, de hoeveelheid beweging die jouw hond krijgt en de aanleg voor klachten (zoals gewrichten, overgewicht etc.).


Welk merk hondenvoer?

Royal Canin

Royal Canin is in 1968 ontstaan en opgericht door de Franse dierenarts Jean Cathary. Hij behandelde toen regelmatig honden met huidproblemen door voedselallergie. Toen dacht hij: hier moet en kan ik wat aan doen. Dit is het begin van Royal Canin! Vanuit zijn eigen praktijk begon hij zelf hypoallergeen hondenvoer te ontwikkelen. Deze passie voor diergezondheid is nog steeds de basis van Royal Canin. Elke dag wordt er keihard gewerkt om elk huisdier gelukkig te maken. Hierbij staat bij Royal Canin centraal dat elke hond en kat uniek is.

Hill’s

Hill’s is erop gericht om uw huisdier een bijzonder uitgebalanceerd dieet te geven en gebruikt alleen hoogwaardige ingrediënten. De nutriëntenverhoudingen worden voor elke leeftijdsgroep individueel aangepast om een ​​soortspecifieke voorziening te kunnen garanderen. De fabrikant biedt voedingsmiddelen die zijn aangepast aan verschillende klinische beelden. Ook als je voedselovergevoeligheden of -allergieën hebt, kun je bij Hill’s de juiste voeding kopen. Hill’s heeft zelfs speciale dieetvoeding in het assortiment.


Dieetvoer

We willen allemaal het beste voor onze trouwe viervoeters. De juiste voeding is dan een goed begin om mee te starten. Veel honden kunnen standaard voeding prima verdragen. Sommige honden hebben echter meer ondersteuning nodig in de vorm van speciale dieetvoeding. Zij hebben bijvoorbeeld een gezondheidsaandoening, die goed behandeld kan worden door middel van het juiste nutritionele dieet.

Hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergene voeding kan ondersteunen bij voedselovergevoeligheid voor onze honden. Voedselovergevoeligheid is een verzamelnaam voor een abnormale reactie op bestanddelen in het hondenvoer. Dit kan zich uiten in voedselallergie of voedselintolerantie. We spreken van een voedselallergie als de reactie van de hond op het voer ontstaat door een reactie van het immuunsysteem, dus met antistoffen. De belangrijkste klacht in dit geval is jeuk. In alle overige gevallen is er sprake van een voedselintolerantie. De symptomen bestaan in dat geval meestal uit maagdarmklachten, zoals braken en diarree. In beide gevallen kan een hypoallergene voeding ondersteuning bieden.

Graanvrij hondenvoer

Hebben honden granen nodig in voeding? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. De meeste honden zijn prima in staat om granen te verteren. Het is dan wel belangrijk dat de granen ‘ontsloten’ zijn, vaak door verhitting. Als dit is gebeurd, dan bieden granen een goede aanvulling in voedingsstoffen en vezels aan een hondenvoer. Natuurlijk zijn er ook honden die minder goed reageren op granen. Dit komt dan meestal door de eiwitten. Wanneer kies je voor een graanvrije voeding voor je hond? Als je hond gevoelig is op zijn maagdarmkanaal, dus makkelijk diarree heeft of veel last heeft van een borrelende buik en winderigheid, kan het zeker zinvol zijn een graanvrije of glutenvrije voeding te geven.

Biologisch hondenvoer

Steeds meer mensen gaan bewust om met hun voeding. Kies jij ook steeds meer voor biologische producten als je boodschappen doet? Hartstikke goed! Maar heb je ook wel eens stil gestaan bij wat je je hond nu precies voorschotelt tijdens etenstijd? Bij Medpets vind je biologische producten van bijvoorbeeld Yarrah, Schesir, Almo Nature en Edgard en Cooper. Zo zit er altijd wel iets bij wat jouw hond lekker vindt!


Veelgestelde vragen over hondenvoer

Wat is het beste hondenvoer?

Het beste hondenvoer is afhankelijk van de grootte, het ras en de gezondheid van je hond. Dit verschilt dus per hond! Voor advies kun je terecht op deze adviespagina over hondenvoer, of neem contact op met ons veterinaire team.

Wanneer overstappen op volwassen hondenvoer?

Je kunt het best overstappen op volwassen hondenvoer als je hond …


Advies van de dierenarts

Heeft u nog advies nodig over welk hondenvoer het best is voor je hond? Ons veterinaire team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Neem contact op via de telefoon: 0186 – 57 55 28 en via e-mail: dierenarts@medpets.nl. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren, van maandag t/m vrijdag tussen 8:30-16:30 uur.