Bodembedekking Knaagdieren

Met een goede bodembedekking biedt u uw knaagdier een fijn en comfortabele ondergrond aan in de kooi. Ook biedt bodembedekking het opnemen van vocht van bijvoorbeeld ontlasting. Bij Medpets vindt u verschillende bodembedekkingen in het assortiment voor de kooi van uw knaagdier.

Verschillende bodembedekkingen

Een veelgebruikte bodembedekking in kooien van knaagdieren is zaagsel, maar er zijn veel meer bodembedekkingen die u kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor stro, strokorrels, pellets of houtvezel. Er is zelfs gekleurde bodembedekking, waar uw knager een leuk en warm nestje mee kan bouwen. Medpets biedt ook zandbodems voor knaagdieren, zoals chinchilla’s.

Verschonen

Het is belangrijk om het hok van uw knaagdier goed schoon te houden. Het is dan ook belangrijk om regelmatig het hok te verschonen en te voorzien van een nieuwe bodembedekking. Hoe vaak u het hok moet verschonen, verschilt aan de grootte en de hoeveelheid aan dieren in één hok. Tip: door uw knager aan te leren zijn of haar behoeften in een apart hoekje te doen, kunt u het vieze gedeelte van de bodembedekking eerder wegscheppen om nare geurtjes te verminderen.

Winter

Heeft u een knaagdier dat buiten leeft? Zorg dan dat er genoeg bodembedekking, stro of hooi ligt. In de winterperiode kunt u ook kiezen voor een meer isolerende bodembedekking. Hierdoor biedt u uw lieve knager meer warmte. Mocht het heel koud worden, is het verstandig om te overwegen het dierenverblijf te verplaatsen naar een meer beschutte plek, zoals een garage.

Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten