Service
Winkelmandje
Menu

Flexadin, samen beweegt u beter!

Veel honden en katten hebben vroeg of laat ondersteuning nodig voor hun bewegingsapparaat. Bij honden wordt er vaak een behandelplan gemaakt, bijvoorbeeld door uw dierenarts. Bij katten wordt verminderde mobiliteit vaak toegeschreven aan ouderdom. Onterecht, want ook katten kunnen ondersteuning gebruiken.

Flexadin heeft een uitgebreid assortiment aan voedingssupplementen om de gewrichten te ondersteunen en langer gezond te houden. We zullen de verschillende producten voor hond en kat hieronder bespreken.

Flexadin voor uw kat

De Flexadin voor katten kunt u geven om de gewrichten van uw kat langer gezond te houden. Het bevat een aantal belangrijke stoffen die de gewrichten op verschillende vlakken ondersteunen:

 • Glucosamine en chondroïtine: dit zijn belangrijke bouwstoffen van het gewrichtskraakbeen.
 • Duivelsklauw: een kruid met een pijnstillende werking.
 • Vitamine E: een belangrijk antioxidant wat de cellen beschermt.
 • Omega 3-vetzuren: deze hebben een gewrichtsondersteunende werking in het lichaam.

De Flexadin Cat is zo samengesteld om de gewrichten soepel te houden. Het is makkelijk in te geven. Ze zijn gemaakt in de vorm van een smakelijk, zacht kauw brokje die u als traktatie of door het voer kunt geven.

Heeft u een kat met artrose? Kijk dan ook eens naar de Flexadin Advanced Kat.

Flexadin voor jonge honden

Voorkomen is beter dan genezen is een bekend gezegde. U kunt gewrichtsproblemen dus ook beter voorkomen dan moeten behandelen. Dit verhoogt de levensvreugde van uw hond. Om dit te bereiken is de Flexadin Young Dog ontwikkeld. Om uw jonge hond de beste ondersteuning te bieden wordt er onderscheidt gemaakt tussen kleine en grote honden.

De gewrichten van opgroeiende honden hebben veel te verduren. Wat extra ondersteuning in deze periode is dus heel belangrijk. Daarom is er de Flexadin Young Dog Mini, speciaal voor honden jonger dan 2 jaar en minder dan 10 kg, en Maxi, voor honden jonger dan 2 jaar met een gewicht vanaf 10 kg.

De kenmerken van de Flexadin Young Dog lijken op de Flexadin Cat:

 • Duivelsklauw: een plant waarmee u de gewrichten kunt ondersteunen.
 • Glucosamine en chondroitine, als belangrijke bouwstenen van het kraakbeen van de gewrichten.
 • Vitamine E, als antioxidant om celschade te voorkomen.
 • Omega 3-vetzuren, met een veelzijdige werking, waaronder ook het positieve effect op de gewrichten.

De hoeveelheid van de werkzame stoffen is verschillend in de variant voor grote en kleine honden. Hiermee kunt u uw hond dus precies geven wat hij nodig heeft. Flexadin voor honden is ook een smakelijk en zacht kauwbrokje, waarmee u het eenvoudig als traktatie kunt geven.

Flexadin ADULT Dog

De Flexadin ADULT Dog is een onderscheidend product vergeleken met de Flexadin Young Dog en Flexadin Cat. Het is bedoeld om de gewrichten van honden van 2 jaar of ouder te ondersteunen. Hiervoor heeft het dus ook een unieke samenstelling:

 • UC-II®(Ongedenatureerd collageen type II): een unieke stof die is toegevoegd om de ontstekingsreactie in de gewrichten door kraakbeenschade te verminderen door modulatie van het immuunsysteem.
 • Vitamine E: als natuurlijk anti-oxidant om verdere celschade te verminderen.
 • Omega 3-vetzuren: Voor de aanvullende ondersteuning in verschillende weefsels.

Ook de Flexadin ADULT Dog is een smakelijk kauwbrokje. Het verschil met de andere Flexadin varianten is dat de dosering voor elke hond hetzelfde is, dus onafhankelijk van het gewicht van uw hond.

Heeft u een (oudere) hond die duidelijk ondersteuning kan gebruiken? Kijk dan ook eens naar de Flexadin Advanced met als aanvulling de Boswellia Serrata, een plant met gewricht ondersteunende eigenschappen.

Zoekt u dus een ondersteuning van de gewrichten voor uw hond of kat in de levensfase waarin hij zich bevindt? Dan heeft Flexadin een product voor u.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.