Gezondheidsvoeding Hond

Net zoals voor mensen, is goede voeding erg belangrijk voor de gezondheid en vitaliteit van uw hond. Wanneer uw trouwe viervoeter gezond is, wilt u natuurlijk graag dat hij dat ook blijft. De juiste voeding is dan essentieel – al dan niet het meest belangrijk – om mee te starten. De meeste honden kunnen standaard hondenvoer prima verdragen. Soms is het echter verstandig om uw gezonde hond iets extra’s mee te geven in de vorm van gezondheidsvoeding.

Gezondheidsvoeding voor honden

Gezondheidsvoeding is preventieve voeding, die speciaal is aangepast aan de behoefte van uw hond. Wat uw hond nodig heeft, kan afhangen van uiteenlopende factoren als leeftijd, grootte, ras, genetische aanleg voor huid-, gewrichts- of gebitsproblemen, neiging tot overgewicht… Noem maar op! Medpets biedt evenwichtige, kwalitatief hoge en goed uitgebalanceerde gezondheidsvoeding van verschillende topmerken voor uw hond. In deze categorie vindt u onder andere droog- en natvoer van merken als Royal Canin, Hill’s, Sanimed, Specific en meer! We lichten hieronder een aantal factoren uit.

Leeftijd

In elke fase van uw hond zijn leven is goed eten belangrijk. Elke levensfase komt met verschillende voedingsbehoeftes. Om uw hond in elke fase van zijn leven te ondersteunen, is er speciaal daarvoor aangepaste gezondheidsvoeding. Zo geeft u uw puppy een goede start met Edgard & Cooper Puppy - Eend & Kip of Wolfsblut Cold River Puppy. Heeft uw pup eenmaal een volwassen leeftijd bereikt? Dan kunt u overgaan op een gezondheidsvoeding voor volwassen honden. Oudere honden hebben baat bij voedingen als Happy Dog NaturCroq Senior, ontwikkelt voor senior honden.

Ras

Er zijn talloze verschillende hondenrassen. De voedingsbehoefte van een Chihuahua zal niet hetzelfde zijn als die van een Duitse Dog. Sommige hondenrassen hebben bijvoorbeeld meer kans op overgewicht, gewrichtsproblemen of andere, uiteenlopende klachten. Daarop heeft Royal Canin rasspecifiek gezondheidsvoer bedacht. Deze voedingen zijn aangepast op de unieke behoefte van uw rashond. Voorbeelden hiervan zijn Royal Canin German Shepherd Junior – Hondenvoer en Royal Canin Dachshund Junior – Hondenvoer. Bekijk hieronder snel of er ook rasspecifiek gezondheidsvoer voor uw hond verkrijgbaar is!

Aandoening

Heeft uw gezonde hond risico op een bepaalde gezondheidsaandoening? Ook dan ondersteunt u hem met gezondheidsvoeding. Er zijn verschillende gezondheidsvoedingen die uw hond een hoop narigheid kunnen besparen. Het is algemeen bekend dat gecastreerde/gesteriliseerde honden meer eetlust krijgen, terwijl de vraag naar energie veel lager is dan voorheen. Overgewicht kan daardoor op de loer liggen. Een juiste voeding, zoals bijvoorbeeld de Eukanuba Overweight & Sterilised - Daily Care – Hond, is dan erg belangrijk. U vindt hier ook preventieve gezondheidsvoedingen voor honden met meer kans op gebits-, gewrichts-, blaas,- spijsverterings- en huid- en vachtproblemen. Heeft uw hond bepaalde allergieën of reageert hij gevoelig op specifieke voedingsmiddelen? U bent hier ook aan het juiste adres als het gaat om gezondheidsvoeding voor honden met een voedselallergie- of intolerantie.

Toon filters