Gezondheidsvoeding Kat

Goede voeding is van essentieel belang voor onze gezondheid en vitaliteit. Datzelfde geldt vanzelfsprekend ook voor uw kat. Als uw kat gezond is, wilt u natuurlijk graag dat dat ook zo blijft. Door de juiste voeding aan uw huisdier voor te schotelen, zet u al een flinke stap in de goede richting. Standaard voer wordt doorgaans prima gegeten door katten. Soms kan het toch verstandig zijn om uw kat extra te ondersteunen in de vorm van gezondheidsvoeding. Hieronder leest u waarom.

Gezondheidsvoeding voor katten

Gezondheidsvoer is preventieve voeding, die speciaal is aangepast aan de behoefte van uw kat. Welk type voer uw kat nodig heeft, hangt af van uiteenlopende factoren, waaronder leeftijd, grootte, ras, genetische aanleg voor huid-, gewrichts- of gebitsproblemen, neiging tot overgewicht en meer. Medpets biedt uw kat kwalitatief hoge, evenwichtige en goed uitgebalanceerde gezondheidsvoeding van grote topmerken. U vindt hier droog- en natvoer van merken als Royal Canin, Hill’s, Sanimed, Specific en meer! Hieronder worden een aantal factoren uitgelicht.

Leeftijd

Goede voeding is in elke levensfase van uw kat belangrijk. Een baby eet niet hetzelfde als een volwassene en datzelfde geldt ook voor uw kat; elke levensfase komt met een andere voedingsbehoefte. Om uw kitten een goede start te geven, geeft u speciaal daarvoor bedoeld gezondheidsvoer, zoals Wildcat Karoo Kitten. In de volgende fase gaat u over op voer voor junior’s, vervolgens voor volwassen en tot slot voor uw oudere kat. Zo geniet uw gezonde kat op ieder moment van zijn leven van goed voer.

Ras

Er bestaan talloze soorten kattenrassen, met elk hun eigen specifieke voedingsbehoefte. De voedingsbehoefte van een Maine Coon – één van de grootste kattenrassen ter wereld – zal niet hetzelfde zijn als die van een Siamees. Elk ras kent gebreken; bepaalde kattenrassen hebben bijvoorbeeld meer kans op overgewicht, gewrichtsproblemen of andere, uiteenlopende klachten. Om uw raskat preventief te ondersteunen, heeft Royal Canin rasspecifiek gezondheidsvoer ontwikkeld. Dit voer is aangepast op de specifieke behoefte van het ras. U vindt hier onder andere voedingen als Royal Canin British Shorthair Adult – Kattenvoer en Royal Canin Persian Adult – Kattenvoer.

Aandoening

Ook wanneer uw kat meer risico heeft op een bepaalde aandoening, ondersteunt u hem met gezondheidsvoeding. Door het geven van de juiste voeding, kunt u uw huistijger een hoop ellende besparen. Wist u bijvoorbeeld dat gecastreerde/gesteriliseerde katten meer kans hebben op overgewicht? Na de castratie of sterilisatie krijgt de kat meer eetlust, terwijl de vraag naar energie een stuk lager is dan voorheen. Goede voeding, zoals Veterinary HPM - Adult Neutered Cat, is dan van groot belang. Daarnaast vindt u hier ook preventieve gezondheidsvoedingen voor katten met aanleg voor gebits-, gewrichts-, blaas-, spijsverterings- en huid- en vachtproblemen. Heeft uw kat een allergie of reageert hij gevoelig op bepaalde voedingsmiddelen? Experimenteer dan eens met gezondheidsvoeding voor katten met een voedselallergie of -intolerantie.

Toon filters
Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten