Service
Winkelmandje
Menu

Zo helpt u diarree bij uw huisdier voorkomen

Diarree bij uw hond of kat: er is voor jullie beiden niets vervelender. Bovendien kan het een symptoom zijn van onderliggende problemen en onbehandeld zelfs leiden tot uitdroging. Gelukkig kunt u uw huisdier van binnenuit helpen. Lees verder voor de oorzaken van maag-darmproblemen, alles over het microbioom en hoe u diarree kunt helpen voorkomen.

Hond en kat samen eten

De oorzaken en gevolgen van maag-darmproblemen

Er zijn verschillende oorzaken van spijsverteringsproblemen die kunnen leiden tot diarree bij uw maatje. Denk aan stress en voedsel(over)gevoeligheid. Ook irritatie of ontsteking van de maag, darm of alvleesklier kan problemen geven. En wist u dat een overmatige groei van slechte bacteriën ook tot dunne ontlasting kan leiden?

Naast problemen met ontlasting, uiten maag-darmproblemen zich ook als constipatie en braken. Het is belangrijk om de dierenarts te raadplegen als dit langer dan een paar dagen aanhoudt. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat gras eten ook een teken kan zijn van constipatie, maagpijn of spijsverteringsproblemen. Zo probeert uw huisdier namelijk vezels binnen te krijgen of pijn te verlichten. Dus eet uw hond of kat veel gras? Kijk dan eens goed of er niet meer aan de hand is.

Wat is het microbioom en waarom is het zo belangrijk?

Katten en honden hebben, net zoals wij, een evenwichtig microbioom nodig. Het microbioom is een ecosysteem van miljarden micro-organismen dat zich bevindt in het spijsverteringskanaal van uw huisdier. De precieze samenstelling van deze darmflora is voor ieder huisdier uniek.

Deze micro-organismen dragen onder andere bij aan een goede spijsvertering, een sterk immuunsysteem en gezonde orgaanwerking. Een gezond microbioom is dus ontzettend belangrijk voor de gezondheid van uw dier. Is dit ecosysteem uit balans? Dan kan dat leiden tot verschillende problemen. Inclusief diarree.

Hoe voeding bijdraagt aan een gezond microbioom

Het is bekend dat voeding een belangrijke rol speelt bij gezonde spijsvertering. Maar wist u dat u voeding zelfs kan gebruiken om acute of chronische maag-darmproblemen te verhelpen? Onderzoekers van Hill’s ontdekten een unieke mix van prebiotica die de goede bacteriën ondersteunt en bijdraagt aan de maag-darmgezondheid van uw huisdier. Wanneer u het microbioom van uw huisdier weer in evenwicht brengt, geeft u buikjes die van streek zijn verlichting, helpt u diarree te verdwijnen en verbetert u de spijsvertering. Zo bent u snel van problemen af en bent u nieuwe issues voor. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Er zijn verschillende producten van Hill’s met de nieuwe ActivBiome+ formule, waaronder de Hill’s I/d Digestive Care Feline en de Hill’s I/d Stress Mini. De Hill’s Z/d Canine en de Hill’s Science Plan Adult Perfect Digestion zijn ook verrijkt met het ActiveBiome+.

Weten hoe een Hill’s product met ActivBiome+ uw huisdier kan helpen? We helpen u graag via dierenarts@medpets.nl.