Hondenrassen

Elk hondenras is anders. En dat maakt het nou net zo leuk! Van Duitse Dog tot Chihuahua, elk hondenras heeft zijn eigen charme. Bij Medpets willen we u graag informeren over de eigenschappen van de populaire hondenrassen. Zo vindt u hier per hondenras de uiterlijke kenmerken, veel voorkomende symptomen, de beste aanpak voor trainingen en bij welke baasjes dit ras het beste past.

Hondenrassen

Welke hondenrassen zijn geschikt voor u?

Wilt u een nieuwe hond aanschaffen, maar heeft u nog geen idee welk ras het beste bij u past? Kijk dan per ras wat de eigenschappen zijn. Zo is de Mechelse Herder echt een waakhond en de Border Collie juist een hond die kan uitblinken in hondensporten. Ook is de grootte van de hond een belangrijk punt in het keuzeproces. Als u niet veel ruimt heeft, kunt u bijvoorbeeld beter een kleiner hondenras kiezen. Heeft u juist een groot huis met een grote tuin? Dan kunt u ook kiezen voor een groter hondenras. Verder is het ook goed om te kijken hoeveel tijd u heeft om uw hond te verzorgen. Een langharig hondenras heeft namelijk meer verzorging nodig dan een kortharig ras. Door u goed te oriënteren op verschillende rassen, kunt u uiteindelijk een betere keuze maken en een hond kiezen die echt bij u en uw gezin past!

Hondensport

Wilt u samen met uw hond deelnemen aan shows of samen een sport gaan beoefenen? Elke hondenras heeft zijn eigen specialiteit! Zo is de Beagle echt geschikt voor de jacht en de Chihuahua juist voor hondenshows. Een alleskunner is de Duitse Herder. Deze hond kan ingezet worden aan een hoop hondensporten, zoals flyball, behendigheid, gehoorzaamheid en spoorzoeken.

Medpets maakt gebruik van cookies om u beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen uw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van uw interesses, kunt u informatie delen via social media en kunnen we u een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer Sluiten