Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Golden Retriever

De Golden Retriever wie kent hem niet? De Golden Retriever is afkomstig uit een grensgebied tussen Engeland en Schotland. Met zijn golvende goudkleurige vacht en vriendelijke blik was het bij veel mensen‘liefde op het eerste gezicht’. Begrijpelijk, want de Golden Retriever is niet alleen mooi van buiten. Hij heeft een uitermate vriendelijk karakter en wil heel graag alles doen voor zijn baas. Het is een evenwichtig gebouwde, levendige, krachtige hond met vaste gangen, die praktisch en goed in elkaar zit met een vriendelijke uitdrukking. In Nederland is de Golden Retriever een populaire gezelschapshond.

golden retriever

Kenmerken

Afkomst: Groot-Brittannië
Andere rasnamen: Golden Flat-coat, Gouden Retriever, De Golden
Lichaam: Jachthond. Gebruikshond: blindengeleidehond, rampenhond, drugshond. Gezelschapshond.
Gewicht: 25 - 36 kg
Schofthoogte: 56 - 66 cm
Veel voorkomende symptomen: Heupdysplasie, oogafwijkingen

Kleur

De vacht is glad of golvend met een weerbestendige ondervacht. De vacht mag goud- tot crèmekleurig zijn. Een enkele witten aftekening op de borst is toegestaan. Kam en borstel de vacht regelmatig, knip het teveel aan haar tussen de voetzolen weg en controleer op gezette tijden of de oren schoon zijn. Mocht u dit nodig vinden, kunt u de hond naar een trimsalon brengen, waar hij weer een goed verzorgd uiterlijk krijgt.

Aanpak op de training

Bij dit ras heeft u maar weinig problemen naar opvoeding toe, aangezien de Golden Retriever het erg op prijs stelt iets te leren. Hij is blij te mogen werken voor zijn baasje. U zal zien dat deze hond er plezier aan beleeft als u iets nieuws gaat ondernemen met hem. Naar de hondenschool gaan is voor hem en u een waar plezier en dit kunnen wij u dan ook ten zeerste aanraden. Als de Golden Retriever helemaal uitgegroeid is ( rond de 18 maanden ) kunt u hem zeker ook mee nemen aan de fiets.

Hondensporten

De Golden Retriever is als jachthond dan een uitgesproken specialist voor de jacht op waterwild. Hij is verder wereldbekend als een van de gemakkelijkste af te richten rassen, die ook veel gebruikt worden om blinde of gehandicapte personen te helpen.

Golden Retrievers zijn geschikt voor eigenaren die:

Een gemakkelijke, trouwe en lieve gezinshond zoeken.