Service
Winkelmandje
Menu

American Wirehair

De American Wirehair (Amerikaanse Draadhaar) is een actieve, speelse kat die ruimte nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen. De Wirehair heeft een krul in de haren en is een middelgrote, gespierde kat. Afgezien van de vacht is de rasstandaard hetzelfde als die van de American Shorthair.

american wirehair

Kenmerken

Afkomst: Verenigde Staten
Andere rasnamen: -
Lichaam: Middelgroot tot groot met een brede borst
Gewicht: 3,5 - 7 kg
Schofthoogte: -
Veel voorkomende symptomen: -

Karakter

De Wirehair is een zeer actieve, speelse kat. Het is een sociale, lieve en aanhankelijke kat. Deze kat heeft de nodige beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Ze worden graag geknuffeld en geaaid. Ze kunnen zich goed aanpassen aan de omgeving en de omgang met andere katten en huisdieren is over het algemeen goed.

Uiterlijke kenmerken

Kleur

Alle kleuren zijn erkend, met uitzondering van chocolate, lilac en colourpoint en cinnamon en fawn.

Lichaam, poten en staart

Het lichaam van deze kat is middelgroot tot groot met een brede borst. De poten hebben een gemiddelde lengte en dikte en zijn goed gespierd. De voetjes zijn middelgroot en rond. De lengte van de staart is in verhouding met het lichaam. Breed bij de aanzet met een afgerond einde. De staart wordt op bijna één lijn gedragen met de rug.

Kop, oren en ogen

De kop van de American Wirehair maakt een enigszins ronde indruk en is breed. De jukbeenderen zijn duidelijk aanwezig en de snuit is goed ontwikkeld. Volwassen katers hebben uitgesproken katerwangen. De snuit en de kin zijn goed ontwikkeld en vierkant. De neus is vrij kort met een zachte holle glooiing. De ogen zijn groot en rond en staan ver uit elkaar. Het is gewenst dat de kleur van de ogen in harmonie is met de kleur van de vacht. De oren zijn middelgroot met afgeronde uiteinden. Ze staan ver uit elkaar.

Vacht

De vacht is kort, regelmatig en dik. De haren voelen stug aan, golven en zijn aan de punt omgebogen. De snorharen en het haar in de oren krullen ook. De draadharige vacht is met een minimum aan verzorging in goede conditie te houden. Buiten de ruiperiode is wekelijks borstelen voldoende.