Service
Winkelmandje
Menu

Bodembedekking knaagdieren

Met een goede bodembedekking biedt u uw knaagdier een fijn en comfortabele ondergrond aan in de kooi. Ook neemt bodembedekking vocht op van bijvoorbeeld ontlasting. Bij Medpets vindt u verschillende bodembedekkingen in het assortiment voor de kooi van uw knaagdier.

Meer informatie

1 - 24 van 46 Producten

Verschillende bodembedekkingen

Een veelgebruikte bodembedekking in kooien van knaagdieren is zaagsel, maar er zijn veel meer bodembedekkingen die u kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor stro, strokorrels, pellets of houtvezel. Er is zelfs gekleurde bodembedekking, waar uw knager een leuk en warm nestje mee kan bouwen. Medpets biedt ook zandbodems voor knaagdieren, zoals chinchilla’s.

Verschonen

Het is belangrijk om het hok van uw knaagdier goed schoon te houden. Het is dan ook belangrijk om regelmatig het hok te verschonen en te voorzien van een nieuwe bodembedekking. Hoe vaak u het hok moet verschonen, verschilt aan de grootte en de hoeveelheid aan dieren in één hok. Tip: door uw knager aan te leren zijn of haar behoeften in een apart hoekje te doen, kunt u het vieze gedeelte van de bodembedekking eerder wegscheppen om nare geurtjes te verminderen.

Winter

Heeft u een knaagdier dat buiten leeft? Zorg dan dat er genoeg bodembedekking, stro of hooi ligt. In de winterperiode kunt u ook kiezen voor een meer isolerende bodembedekking. Hierdoor biedt u uw lieve knager meer warmte. Mocht het heel koud worden, is het verstandig om te overwegen het dierenverblijf te verplaatsen naar een meer beschutte plek, zoals een garage.

Bodembedekking konijn

Er zijn vele soorten bodembedekking op de markt. Een bodembedekker heeft een absorberende en isolerende functie. Daarnaast kan het ook dienen als zachte ligplaats voor uw konijn. Er zijn ook bodembedekkers die stofvrij zijn gemaakt, ideaal voor dieren die gevoelig zijn voor stof.

Pellets

Er zijn verschillende soorten pellets (korrels) die u als absorberende bodembedekker kunt gebruiken. U kunt dit over de hele bodem van het verblijf doen, maar als uw konijn gebruik maakt van een toiletbak kunt u het ook alleen in de toiletbak gebruiken. Deze korrels zijn minder stoffig dan bijvoorbeeld houtschaafsel. Voorbeelden van deze bodembedekking zijn de houtkorrels van PeeWee en de plantaardige pellets van Cat’s Best Universal.

Stro

Stro wordt vaak gebruikt als bodembedekking voor zowel binnen- als buitengehouden konijnen. Stro is verkrijgbaar in verschillende soorten zoals gerste- en tarwestro. Deze bodembedekker heeft isolerende eigenschappen maar absorbeert minder goed. Om deze reden wordt stro vaak in combinatie met andere bodembedekkers gebuikt. Voor konijnen die gevoelig zijn voor stof kunt u bijvoorbeeld Supreme Tiny Friends Farm – Supasoft Bedding gebruiken. Deze zachte bodembedekking is gemaakt van gehakseld gerstestro en bevat minder stof dan regulier stro.

Bodembedekking uit vezels

Medpets heeft verschillende bodembedekkers uit vezels in haar assortiment. Een voordeel van deze bodembedekkers is dat ze over het algemeen minder stof bevatten. Een voorbeeld hiervan zijn cellulose bodembedekkers. Deze recyclede vezels uit planten absorberen goed en voelen zacht aan. Daarnaast is er Supreme Tiny Friends Farm – Tumblefresh, gemaakt van overtollige houtpulp. Als u liever geen katoen of cellulose vezels wilt gebruiken, kunt u ook kiezen voor de Chipsi Climate Floor. Deze absorberende mat van hennepvezel is vrijwel stofvrij en geeft hierdoor minder kans op irritatie van de luchtwegen van het konijn.