Service
Winkelmandje
Menu

KONG Speelgoed

KONG heeft een uitgebreid assortiment aan speeltjes voor honden en katten. De KONG Classic is inmiddels erg bekend geworden en te verkrijgen in meerdere uitvoeringen. Voor honden bestaat het assortiment onder andere uit rubberen speeltjes, knuffels en ballen. Voor katten uit vulbaar speelgoed, speeltjes met catnip, hengels, balletjes en knuffels. In dit artikel gaan we in op de voordelen en mogelijkheden van KONG speeltjes en dan met name voor honden.

Hond speelt met KONG

Voordelen van KONG

  • Hoge kwaliteit speelgoed
  • Originele, klassieke KONG speeltjes zijn van natuurlijk KONG rubber
  • Honden hebben behoefte aan afwisseling. Kong biedt speeltjes aan in alle soorten, vormen en maten voor innovatief spel vermaak. Zo zijn de zwarte KONG’s geschikt voor honden die speeltjes snel kapot maken.
  • Veiligheid staat voorop
  • Actief bezig zijn, houdt uw hond gezond en tevreden
  • Met de KONG speeltjes kunt u voorkomen dat uw hond te snel eet
  • Tegen verveling

Recepten

Sommige KONG speeltjes kunt u vullen met iets lekkers. Zo kunt u een bepaald speeltje van KONG op verschillende manieren gebruiken. Ideaal om uw hond langer bezig te houden. KONG’s zijn makkelijk schoon te maken en kunnen in de bovenste lade van de vaatwasser. De KONG Wobbler kan gemakkelijk gevuld worden met een normale portie hondenvoer. Zo duren maaltijden langer en wordt uw hond mentaal gestimuleerd. De Kong Puppy kunt u in de vriezer bewaren om te gebruiken als uw pup pijnlijk tandvlees heeft en tanden krijgt. De moeilijkheidsgraad kunt u aanpassen door meer of minder eten in de KONG te stoppen. Hoe meer eten u erin stopt, hoe moeilijker het is voor hond om het eruit te krijgen. U kunt de Kong natuurlijk ook vullen met wat hondenkoekjes als tussendoortje. U kunt tenslotte ook zelf eten bereiden en in de KONG stoppen voor langer vermaak en afwisseling:

Zomervakantie

Pindakaas, verse banaan, verse mango en 1 eetlepel Griekse yoghurt. Dit alles mengt en stopt u in de KONG. Vervolgens stopt u de KONG in de vriezer.

Bananengekte

Appelmoes, banaan, appelschijfjes, bouillon. U mengt de appelmoes met de in stukjes gesneden banaan, een paar appelschijfjes en wat bouillon. Mix het mengsel en vul er een KONG speeltje mee. Het speeltje kunt u nu invriezen en later geven.

Stamppotje kip

Half kopje gekookte kip, half kopje gepureerde aardappelen, kwart kopje bevroren erwten en wortelen. Alle ingrediënten mixen en in de KONG stoppen. U kunt de KONG bevriezen als u wilt dat uw hond er meer moeite voor moet doen.

Spelletjes met uw hond

Met de speeltjes van KONG kunt u verschillende spelletjes spelen. Ideaal om lekker actief bezig te zijn met uw huisdier.

Trekspelletjes

KONG heeft ondere andere de Dental met Touw. Met dit touw kunt u leuke trekspelletjes doen met uw hond. Een bijkomend voordeel is dat de tanden van uw hond gelijk gereinigd worden. De KONG Tug Toy is ook perfect voor trekspelletjes. Dit speeltje kan ook door twee honden tegelijkertijd gebruikt worden.

Apporteren

Met de ballen van KONG kunt u leuke apporteerspelletjes spelen met uw hond. Een aantal ballen combineren apporteren met trekspelletjes, zoals de Kong Jumbler Disc en de Kong Squeezz Ball with Handle. Er zijn ook ballen waar u iets lekkers in kunt verstoppen. Dit zal uw trouwe viervoeter nog meer stimuleren om achter de bal aan te rennen. Zo kunt u de Kong Biscuit Bal vullen met hondenkoekjes. Als u een KONG als hulpmiddel voor de jacht- en apporteertraining wilt gebruiken is de KONG Training Dummy erg geschikt. Deze dummy blijft drijven en heeft een opvallende oranje kleur. Frisbee’s zijn ook ideaal om uw hond te laten apporteren. De Kong Flyer Frisbee is een flexibele frisbee van zacht rubber en is gemakkelijk over een lange afstand te werpen.

Zoekspelletjes

Door de KONG’s met snacks of iets anders lekkers te vullen, houdt u uw hond lekker bezig. Uw hond kan door er met zijn poot of neus tegenaan te duwen, de brokjes eruit laten vallen. Zo is uw dier actief bezig om zijn voeding te krijgen. Hierdoor is het ook een goed alternatief voor honden die te snel eten en schrokken. Zo maakt de KONG Wobbler onvoorspelbare bewegingen als uw hond er tegen aan tikt met zijn poot. De KONG Quest Forages heeft verschillende traktatiecompartimenten, waardoor u er meerdere snoepjes in kunt verstoppen.

Een volgestopte KONG kunt u ook verstoppen op verschillende plaatsen. Laat uw hond ‘blijven’ totdat u het commando geeft dat uw hond mag gaan zoeken.

KONG speelgoed is ideaal om uw hond bezig te houden en af te leiden. Dit is vooral handig als u zelf niet thuis bent of het druk hebt. Zo kunt u voorkomen dat uw hond dingen gaat doen die niet mogen. Om uw hond extra af te leiden, kunt u drie verschillende KONG’s vullen met snacks, brokken of zelfgemaakte recepten. Zo kunt u kiezen voor de Classic KONG, de KONG Wobbler en de KONG Quest Forages. Zo blijft uw hond lang bezig om al het lekkers te pakken te krijgen.

Kauwspelletjes

Honden vinden het fijn om ergens op te kunnen kauwen. Zo kunnen ze zichzelf ook uren bezighouden. KONG heeft verschillende kauwbotten die zelfs bestand zijn tegen enthousiaste kauwers, zoals de Extreme Goodie Bone. Dit bot kan ook weer gevuld worden met een lekkere traktatie. De KONG Marathon is ideaal voor verveling of stress bij uw hond. Dit speeltje reinigt de tanden en zorgt voor een frisse adem. Het speeltje heeft een smakelijke baconsmaak, waardoor het voor uw hond lekker is om op te kauwen.

Naast verschillend interactief speelgoed heeft KONG ook vele leuke knuffels voor uw hond. De KONG Wild Knots Bears zijn schattige beertjes. De binnenkant bestaat uit een gevlochten touw, waardoor het een stevige knuffel is. De KONG Cuteseas zijn vrolijke knuffelspeeltjes van ribfluweel. De piep en het knispergeluid maken het extra uitdagend voor uw hond.

KONG voor verschillende leeftijden

Kong heeft een groot assortiment aan speeltjes en heeft hierbij ook rekening gehouden met de leeftijd van uw hond. Zo heeft een oudere hond andere behoeftes dan een jonge pup.

Pups van 7 tot 12 weken

Dit is een belangrijke periode om uw pup kennis te laten maken met de wereld en verschillende mensen en speeltjes. Voor pups is dit speelgoed geschikt:

  • KONG rubberen speeltjes: handig voor training en beloning en om te helpen in de periode van het tanden wisselen. Uw pup heeft dan meer behoefte om ergens op te kauwen. De Kong Puppy masseert het tandvlees en geeft extra verlichting bij het wisselen.
  • KONG voor beginnende apporteer- en trekspelletjes: de KONG Puppybal is gemaakt van zacht rubber en hierdoor onschadelijk voor de tanden van uw pup. In deze bal kunt u lekkere snackjes verstoppen. De KONG Wubba Puppy is een speelbal met staart en is gemaakt van zeer sterk nylon. De Wubba kunt u apporteren maar u kunt er ook leuke trekspelletjes meedoen.
  • KONG Puzzlements Hidderz is een knuffel met een pieper. Daarnaast heeft deze knuffel een speciale truc; hij verdwijnt in zijn schuilplaats zodra u aan zijn staart trekt.

Pups van 3 tot 9 maanden

In deze periode is het belangrijk dat u uw pup goede kauwgewoontes aanleert met veilige, verzachtende kauwspeeltjes, zoals de Puppy Goodie Bone. U kunt leuke interactieve spelletjes blijven spelen en de KONG’s vullen met snacks ter afleiding. De gevulde KONG’s kunt u in de vriezer leggen om de pijn te verzachten bij doorkomende tanden.

Pups van 9 maanden tot 1 jaar

Uw hond krijgt nu steeds sterkere tanden. Het is hierdoor belangrijk om over te gaan op een stevigere soort rubber, zoals de KONG Classic of Extreme. U kunt nu nieuwe snackjes en beloningen in de KONG gaan stoppen, zodat uw hond wat afwisseling heeft en kennis maakt met nieuwe smaken.

Honden van 1 tot 7 jaar

Ook volwassen honden blijven het leuk vinden om te spelen. Het is wel belangrijk dat u de speeltjes afwisselt, zodat uw hond geïnteresseerd blijft. Zo is het beter als uw hond niet altijd alle speeltjes tot zijn beschikking heeft. Zo kan uw hond de interesse in de speeltjes sneller kwijtraken. Leuke speeltjes voor deze leeftijd zijn: KONG Aqua met Werptouw, KONG Wobbler en de KONG Flyer Frisbee.

Honden van 7 jaar en ouder

Voor oudere honden is het van belang dat ze regelmatig fysiek en mentaal actief zijn. Zo blijven ze gezond en fit. KONG Senior is gemaakt van zachter rubber voor de ouder wordende tanden en tandvlees. De KONG Senior is zachter voor de bek, zodat oudere honden makkelijker kunnen kauwen zonder te moe te worden.