Service
Winkelmandje
Menu

Milbemax

Het ontwormen van uw kat is niet alleen belangrijk voor zijn maar ook voor uw gezondheid. Niet alle soorten wormen zorgen voor klachten. Bij lage aantallen spoel-, lint- en zweepwormen kan uw huisdier de worm met zich meedragen zonder dat hij of u hier iets van merkt. In andere gevallen kunnen vage klachten zoals gewichtsverlies, verminderde conditie, doffe vacht, anale jeuk en milde darmklachten zichtbaar worden.

Meer informatie

1 - 3 van 3 Producten

Eenvoudig ontwormen

Om uw kat te ontwormen kunt u Milbemax gebruiken. Er zijn tabletten van Milbemax verkrijgbaar die bescherming bieden tegen de meest voorkomende wormen in binnen- en buitenland. De pilletjes kunnen als beloning of over het voer gegeven worden. Om acceptatie door uw kat te vergroten, is de buitenste laag voorzien van een smakelijke coating.

milbemax

Ook voor jonge katten

Milbemax ontworming is ook geschikt voor jonge katten. Kittens mogen de ontwormingstabletten van Milbemax toegediend krijgen wanneer ze 6 weken oud zijn en zwaarder zijn dan 0,5 kg. Voor die tijd wordt een pasta tegen wormen geadviseerd.

Frequentie van ontwormen

  • Kittens tot 6 maanden oud: Bij kittens wordt er geadviseerd om te ontwormen op 3, 5 en 7 weken leeftijd. Ook daarna geldt dat er maandelijks ontwormd moet worden tot ze de leeftijd van 6 maanden bereikt hebben.
  • Katten vanaf 6 maanden oud: Bij volwassen katten geldt de richtlijn om 4 keer per jaar te ontwormen.