Service
Winkelmandje
Menu

Prins droogvoeding bewaren: De zak in een ton voor de beste kwaliteit

De voeding voor uw hond of kat optimaal bewaren? Dan komt een voerton heel goed van pas. Wij geven u graag tips waar u bij het bewaren van brokken allemaal op moet letten.

Hond wacht bij zijn voerbakje en kluif

De droogvoedingen van Prins zijn na de productiedatum in een gesloten verpakking gegarandeerd 24 maanden houdbaar. Om de voedingswaarde en smakelijkheid te beschermen, worden al onze droogvoedingen luchtdicht en zuurstofarm verpakt. Dat zorgt er voor dat de kwaliteit van de ingrediënten behouden blijft en de voedingen langer vers blijven.

Belangrijk

Na het openen van de verpakking wordt de voeding blootgesteld aan zuurstof, vocht en licht, wat de houdbaarheid en smaak kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk de voeding na het openen van de zak op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een luchtdichte bewaardoos of -ton op een droge, koele en donkere plaats. Het beste is om de voeding niet los in de ton te doen, maar deze met de hele zak, die u weer zo goed mogelijk dichtmaakt, in de ton te zetten.

Tip!

Om de voeding in een geopende verpakking zo min mogelijk in contact te laten komen met zuurstof, vocht en licht kunt u een deel ervan in een kleinere bewaardoos doen, zodat u een kleine voorraad hebt voor bijvoorbeeld een week. Vanuit deze kleinere bewaardoos, die u af en toe kunt bijvullen vanuit de grotere bewaardoos of -ton, kunt u dan de hond of kat voeren.

Zuurstof, vocht en licht kunnen de kwaliteit van een voeding beïnvloeden

Een goede bewaarton…

  • Is goed en luchtdicht afsluitbaar.
  • Heeft afgeronde hoeken die makkelijk schoon te houden zijn.
  • Is vrij van kieren, naden, krasjes en andere beschadigingen waarin vuil zich makkelijk vast kan zetten.
  • Staat op een koele en droge plek en uit de buurt van hittebronnen, denk daarbij ook aan bijvoorbeeld verwarmingsleidingen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Niet alle soorten kunststof zijn geschikt voor de opslag van levensmiddelen. Prins staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom zijn onze voercontainers goed en luchtdicht af te sluiten en gemaakt van hoogwaardig, stevig en voedselveilig kunststof, dat geen schadelijke toevoegingen bevat en 100% recyclebaar is.

Wist u dit?

Licht bederf van een voeding en een verminderde geur en smaak kunnen belangrijke redenen zijn waarom een hond of kat zijn eten laat staan. Eet uw dier met lange tanden? Dan is het goed om te checken of de voeding wel goed is bewaard en de houdbaarheidsdatum niet is verstreken. Natuurlijk is een voeding een dag na het aflopen van de houdbaarheidsperiode niet meteen slecht of bedorven, maar kwaliteit en voedingswaarde zijn dan niet langer gewaarborgd.

Zak leeg?

Wat te doen met lege zakken van onze Prins-voedingen? Die kunt u het beste bij het restafval doen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.be.