Service
Winkelmandje
Menu

Uw hond mee op wintersport

Hoe leuk is het om uw hond mee te nemen op wintersport. Voorwaarde is natuurlijk wel dat uw hond sneeuw en kou leuk vindt. Er zijn echter een aantal dingen waar u bij stil moet staan voor u besluit om uw hond mee te nemen.

hond in de sneeuw

De accommodatie

Allereerst moet de accommodatie waar u gebruik van wilt maken natuurlijk huisdieren toestaan. Dit is niet altijd het geval. Omdat uw hond soms enkele uren hier moet verblijven is het ook zaak om zijn eigen mand of kussen mee te nemen, en natuurlijk zijn eigen voer en eventuele medicijnen die uw hond gebruikt.

Het wintersportgebied

Het is natuurlijk ontzettend leuk om mooie sneeuwwandelingen met uw hond te maken. Bekijk vooraf of het skigebied wat u voor ogen hebt ook een leuk aanbod heeft voor wandelroutes. Uw hond mag niet op geopende skipistes komen. Dit is levensgevaarlijk!

De reis

Omdat u voor de wintersport natuurlijk naar het buitenland moet is het ook belangrijk om over de volgende zaken met betrekking tot de reis na te denken:

  • Uw hond moet beschikken over de juiste reisdocumenten en vaccinaties. Deze moeten niet alleen geldig zijn voor het land waar u naartoe reist, maar ook voor de landen waar u tijdens de reis doorheen komt. Binnen Europa is het in ieder geval belangrijk om te beschikken over een Europees huisdierenpaspoort. Uw hond moet gechipt zijn en gevaccineerd tegen Rabiës. Op de website van de LICG kunt u de invoereisen per land nakijken.
  • Niet alle hondenrassen worden in alle landen toegelaten. Daarnaast kan een muilkorf verplicht zijn. Kijk dit dus van te voren goed na.
  • De eisen die aan het transport van uw dier in de auto worden gesteld verschillen per land. Voor Duitsland is bijvoorbeeld het gebruik van een autogordel verplicht .
  • Zorg voor water en een bakje zodat uw hond onderweg kan drinken. Neem tijdens de reis regelmatig een rustpauze zodat uw hond even kan bewegen.
  • Zorg voor medicatie tegen reisziekte als uw hond hier gevoelig voor is!

De wintersport zelf

Nu bent u op uw locatie aangekomen, maar dan zijn er nog meer zaken waar u rekening mee moet houden.

Uw dagindeling

Uw hond kan niet de hele dag alleen blijven. De omgeving is nieuw en vreemd voor uw hond. Zorg dat u uw dagindeling hier dus op aanpast. Wissel een half dagje skiën af met een mooie wandeling.

Verzorging van de poten van uw hond

Het is raadzaam de poten van uw hond goed te verzorgen en ze te beschermen tegen de sneeuw en de pekel. Sneeuwklonten kunnen vast gaan zitten aan de haren tussen de tenen Eventuele lange haren kunt u wegknippen. U kunt de poten insmeren met bijvoorbeeld vaseline of speciale potenwax. U kunt natuurlijk ook beschermende hondenschoenen gebruiken om de poten van uw hond te beschermen.

Bescherming van uw hond tegen de kou

Een hond die buiten actief is blijft vaak voldoende warm. Honden met een dunne vacht of oudere honden kunnen gebaat zijn bij het gebruik van een hondenjas. Lees in onze ‘tip van de dierenarts’ wanneer u een hondenjas wel of niet moet gebruiken voor uw hond. Laat uw hond als hij nat is niet buiten in de kou, omdat een natte vacht slecht isoleert en snel voor extra warmte verlies zorgt. Laat hem ook niet in de auto. Hier wordt het net zo koud als buiten en de hond kan in de auto onvoldoende bewegen om warm te blijven.

Tot slot…

Uw hond mee op wintersport is dus leuk, maar bereid u goed voor! Pas uw reis dus aan op uw hond, zowel qua accommodatie, wintersportgebied als reis ernaartoe en neem de nodige maatregelen om uw hond tegen de sneeuw en de kou te beschermen.

 

Relevante producten