Wassen - Vachtverzorging

Het wassen van uw hond

Het kan soms nodig zijn om uw hond te wassen. Dit hoeft niet standaard te gebeuren, uitsluitend wanneer de vacht van uw hond vuil is. Bij honden met huidproblemen kan het wel noodzakelijk zijn standaard frequent te wassen. Was uw hond nooit met een 'mensenshampoo'. De pH of zuurtegraad van een hondenhuid is heel anders dan de zuurgraad van de huid van een mens, waardoor een gewone shampoo niet geschikt is voor de hond. Maak daarom gebruik van een speciale hondenshampoo.

Gebruik maken van een hondenshampoo

Niet alle honden vinden het leuk om gewassen te worden. Probeer dit zo rustig mogelijk te laten verlopen. Zorg ervoor dat het water een goede temperatuur heeft en dat de hond niet kan uitglijden. U kunt de hond het beste eerst natmaken en daarna de shampoo aanbrengen. De producten zijn afgestemd op de huid van de hond. Het is belangrijk dat u goed nagaat welk product het beste bij uw hond past. Net als wij mensen, hebben ook honden immers verschillende huidsoorten. Uw hond kan een droge of schilferige huid hebben, een gevoelige huid of juist een vette huid. Pas de hondenshampoo daarom aan de huid aan. De vacht van uw hond zal er hierdoor nog glanzender en mooier uit komen te zien.

Vachtverzorgingsproducten

Hieronder vindt u een uitgebreid assortiment producten die u kunt inzetten bij de verzorging van de vacht van uw hond. Voor honden met huidproblemen en/of jeuk zijn er speciale shampoos verkrijgbaar.

Toon filters