Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Adaptil Halsband

Kies uw product (2 varianten)
Nu besteld, zaterdag in huis
€ 36,20
(€ 36,20 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Kies voor levering aan huis, afhaalpunt of pakjesautomaat
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis terugsturen
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Adaptil Calm Halsband

  Honden kunnen last hebben van angst en/of spanning, bijvoorbeeld bij vuurwerk, onweer, een verandering van omgeving of een dierenartsbezoek. Hierdoor kunnen honden aan angst en/of spanning gerelateerd ongewenst gedrag vertonen. Hierbij kan gedacht worden aan gedrag als vernielzucht, veel blaffen en piepen, onzindelijkheid en overmatig likken. Hier vindt u meer informatie over angst, spanning en ongewenst gedrag.

  In sommige situaties is het van belang dat de hond wordt geholpen van de angst of spanning af te komen of hem in ieder geval te helpen zich beter te laten voelen. Adaptil Halsband kan hierbij helpen.

  DAP Halsband

  Adaptil Calm Halsband is een DAP Halsband. DAP staat ook wel voor Dog Appeasing Pheromone. Als teefjes melk geven, scheiden ze geruststellende feromonen - appeasing pheromones - uit. Deze feromonen hebben een geruststellende en rustgevende werking op de pups. Uit onderzoek is gebleken dat deze feromonen ook op latere leeftijd blijven bestaan. De producten van Adaptil bevat een analoog van dit natuurlijke geruststellende feromoon van de hond.

  Werking van de Adaptil Calm Halsband

  Het product is zeer eenvoudig in gebruik en dient bij de hond te worden omgedaan zoals een vlooien- of tekenband. Door de lichaamstemperatuur van de hond wordt de halsband opgewarmd. De verwarming zorgt ervoor dat de feromonen in de directe omgeving van de hond verspreid worden. Aangezien verwarming essentieel is voor een goede werkzaamheid is het van belang dat de band goed in contact met het lichaam van de hond staat. Wanneer u de halsband te los om doet, kan het zijn dat de werkzaamheid niet optimaal is.

  Hoe lang werkt de Adaptil Halsband?

  Onder ideale omstandigheden is de Adaptil halsband ongeveer 4 weken werkzaam. Voor een optimaal resultaat dient u dit product 3-4 weken te gebruiken.

  Hoe snel werkt de Adaptil Halsband?

  De Adaptil Halsband werkt zodra de band de lichaamstemperatuur van de hond heeft bereikt. Dit is dus heel snel na het omdoen van de band. Voorwaarde is dus wel dat de halsband strak genoeg zit, met maximaal 2 vingers plat tussen de hond en de band. En daarnaast moet de Adaptil Halsband continu om blijven voor het beste effect.

  Inzetbaarheid

  De Adaptil Halsband is zeer geschikt voor pups en volwassen honden in spannende tijden. U kunt hierbij denken aan:

  • Het wennen aan een nieuwe omgeving (nieuw huis, onbekende bezoekers, pension)
  • De periode van socialisering (tot ongeveer 3 maanden leeftijd)
  • Onbekende en onvoorspelbare situaties
  • Angst buitenshuis (verkeer, andere honden, onweer, vuurwerk, etc.)

  Indien uw hond zowel binnens- als buitenshuis verschijnselen van spanning of ongewenst gedrag vertoont, raden wij aan de Adaptil halsband en de Adaptil verdamper te combineren.

  Adaptil is naast de halsband en verdamper ook verkrijgbaar als Adaptil spray en Adaptil tabletten. Hieronder kunt u zien welk product het beste is in te zetten in welke situatie.


  Afmetingen Adaptil Band

  • De Adaptil halsband S-M (45 cm.) is geschikt voor pups en kleine honden met een halsomtrek van maximaal 37,5 centimeter.
  • De Adaptil halsband M-L (70 cm.) is geschikt voor middelgrote en grote honden met een halsomtrek van maximaal 62,5 centimeter.
  Gebeurtenis om adaptil in te zetten: Adaptil verdamper Adaptil spray Adaptil halsband Adaptil tabletten
  Veranderingen in de omgeving, incidentele spanning ++
  Angst voor lawaai, onweer, vuurwerk* ++ + ++
  Transport ++ +
  Verhuizing ++ + +
  Dierenarts bezoek ++
  Socialisatie ++
  Alleen thuis blijven ++ +
  Nieuw gezinslid ++ +

Andere klanten kochten ook

Adaptil Halsband ervaringen
 • Mijn jonge hond is angstig naar andere honden, ze draagt de band nog niet zolang, maar heb er vertrouwen in dat het toch verbetering zal brengen.
  Door Marina, zondag 21 april 2024

  Adaptil kan helpen bij gebruik op langere termijn, ik gebruik dit liever dan medicijnen.

 • Werkt!
  Door Anne, maandag 24 april 2023

  Mijn hond was na haar allereerste loopsheid veel zenuwachtiger geworden en piepte veel uit stress. Veel meer dan voor haar eerste loopsheid. Ongeveer 1 dag na haar halsband aangedaan te hebben, zagen we echt een verschil! Ze was rustiger en minder zenuwachtig en piepte ook echt minder. Halsband moet wel echt vast genoeg omgedaan worden omdat deze de lichaamswarmte van de hond nodig heeft om de geur af te geven. Er staat dat die 4 weken werkt maar ik denk dat het bij onze hond ongeveer 3 weken een positief effect heeft gehad.

 • eerste week goed resultaat maar daarna snel minder.
  Door christa, zaterdag 15 april 2023

  eerste week goed resultaat, veel minder stress merkbaar, daarna echter heel snel minder resultaat, zal dus ook geen maand resultaat geven wat het dan ook een duur product maakt.

 • maakt rustiger
  Door Billy, zondag 22 augustus 2021

  Onze hond had speelbuien die uit de hand liepen, met wild krabben en bijten tot gevolg. Dit gedrag is minder frequent en hij laat zich veel sneller afblokken als hij over zijn limiet gaat :)

 • adaptil
  Door frans, zondag 13 december 2020

  is zeer goed maar een beetje duur