Service
Winkelmandje
Menu

Aqua Coolkeeper Jacket

Kies uw product (7 varianten)
Nu besteld, donderdag in huis
€ 23,95
(€ 23,95 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis terugsturen
 • Klanten beoordelen Medpets met een 4.8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Aqua Coolkeeper Jacket

  Het Aqua Coolkeeper Jacket helpt uw trouwe viervoeter het hoofd koel te houden op een veilige en verantwoorde manier. Het enige wat u nodig heeft om het koelvest te activeren is water!

  Waarom Aqua Coolkeeper?

  Honden hebben bijna geen zweetklieren. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen of door te zweten via hun voetkussentjes. Een hond kan op deze manier echter maar een klein deel van zijn overtollige lichaamswarmte kwijt. Daarom zijn honden gevoelig voor oververhitting of hitteberoerte, wat kan leiden tot blijvende schade aan de organen, een coma, of in ernstige gevallen zelfs de dood. Het Aqua Coolkeeper Jacket houdt uw hond koel:

  • Bij warm weer
  • Tijdens het reizen
  • Tijdens het sporten en spelen
  • Tijdens buitenactiviteiten

  Hoe werkt het?

  Wanneer u het Aqua Coolkeeper Jacket in het water legt, worden de speciaal ontwikkelde HydroQuartz in het product geactiveerd tot een actief verkoelende gel. Deze HydroQuartz gel absorbeert de lichaamswarmte van uw hond en stoot deze af door verdamping. Zo is directe en continue verkoeling mogelijk. Ondanks dat het koelvest zich volzuigt met water, voelt het een uurtje na het inweken volledig droog aan.

  Het bloed dat door de aderen van uw hond stroomt, komt indirect in contact het koelingsvest. Hierdoor koelt het bloed af. Het verkoelde bloed stroomt weer verder en verspreidt zich door het lichaam: zo wordt ook de rest van het lichaam afgekoeld. Hetzelfde effect doet zich voor wanneer u uw polsen onder stromend koud water houdt voor snelle verkoeling. Het Aqua Coolkeeper Jacket biedt verlichting in het geval van:

  • Hittestress
  • Een verhoogde lichaamstemperatuur
  • Benauwdheid door hittestress

  Eigenschappen

  • Houdt uw hond op een verantwoorde en veilige manier koel
  • Koelt tot wel 5 dagen lang
  • Geen koelkast of vriezer nodig
  • Telkens opnieuw te gebruiken
  • Milieuvriendelijk en niet giftig

  Gebruik

  Voorzorgsmaatregelen

  Het Aqua Coolkeeper Jacket heeft een maximale onderdompeltijd en een maximale dikte die in water bereikt mag worden (u vindt deze terug op het witte label dat aan het product bevestigd is). Overschrijd deze limieten niet, want dan bestaat het risico dat de HydroQuartz-kristallen door de naden heen naar buiten komen en het vest onbruikbaar wordt.

  Klaarmaken voor gebruik

  Het Aqua Coolkeeper Jacket dient voor maximaal 30 seconden volledig ondergedompeld te worden in koud water. Tijdens het onderdompelen het vest voorzichtig kneden en zorgen dat de HydroQuartz gelijkmatig worden verspreid. Het Aqua Coolkeeper Jacket moet op dit moment zacht en comfortabel aanvoelen. Na het onderdompelen is het normaal dat het vest niet meteen droog aanvoelt. Het is echter niet nodig om te wachten totdat het product volledig droog is. U kunt het vest direct bij uw hond aantrekken, of wanneer uw hond het niet prettig vindt als het vochtig is, eerst laten drogen.

  Extra koeling

  Het Aqua Coolkeeper Jacket kan extra gekoeld worden in de koelkast, maar niet in de vriezer. Gebruik het koelvest echter nooit direct uit de koelkast, uw hond kan namelijk niet aangeven of het vest te koud voor hem is.

  Werkingsduur

  Het verkoelende effect van het Aqua Coolkeeper Jacket houdt tot maximaal 5 dagen aan (de daadwerkelijke werking kan beïnvloed worden door de omstandigheden). Het koelingsvest is steeds opnieuw bruikbaar.

  Kleur

  • Pacific Blue
  • Roses

  Maat

  Om er zeker van te zijn dat u de juiste maat voor uw huisdier bestelt, is het belangrijk om het dier goed op te meten. In het artikel Hoe weet ik welke maat mijn huisdier nodig heeft? geven we tips hoe u uw huisdier het beste kunt opmeten.

  MatenAqua Coolkeeper Jacket
  MaatBorstomvangRuglengte
  XXS 32 - 45 cm 25 cm
  XS 42 - 60 cm 32 cm
  S 48 - 68 cm 38 cm
  M 54 - 77 cm 43 cm
  L 61 - 87 cm 49 cm
  XL 67 - 95 cm 54 cm
  XXL 75 - 107 cm 60 cm

  Wat als de Aqua Coolkeeper Jacket niet past?

  Om te controleren of de Aqua Coolkeeper Jacket past, mag u het vest uit de verpakking halen en naast uw huisdier houden. Zo kunt u controleren of het past. U mag het vest, wegens hygiënische redenen, niet retourneren als deze in aanraking is geweest met uw huisdier. Indien wij bij terugkomst constateren dat het product bevlekt is, gedragen is, haar bevat, vies ruikt of gewassen is, dan wordt het product niet naar u teruggestuurd. Het komt dan ten bate van een goed doel (lokaal asiel). Aangezien wij vaak geconfronteerd worden met producten die niet in nieuwstaat worden geretourneerd, moeten wij helaas deze regels hanteren voor het passen en/of terugsturen.

  Let op: nadat u de Aqua Coolkeeper voor het eerst in het water hebt ondergedompeld, kan het voorkomen dat u kleine gel-deeltjes langs de naden ziet verschijnen. Dit is geen productiefout van uw Aqua Coolkeeper-product. Het kan zijn dat het product bij de naainaald een klein stukje van de koelkristallen in het product naar buiten duwt, en verbergt in de naaidraad. Wanneer u na het onderdompelen enige van deze gel-deeltjes op uw product ziet, kunt u deze eenvoudigweg met een handdoek van het product afvegen. Dit kan voorkomen na de eerste of tweede onderdompeling. Zodra de gel-deeltjes afgeveegd zijn, komen ze niet meer terug. De gel is 100% niet-giftig.

Andere klanten kochten ook

Aqua Coolkeeper Jacket ervaringen
 • Genial
  Door Somville, maandag 12 juni 2023

  Ce gillet est génial, d'année en année je le ressort et il est d'attaque dès que je le plonge dans l'eau, j'en ai essayé plusieurs autres aucune comparaison

 • Oké product
  Door Julie, dinsdag 30 augustus 2022

  Ik heb dit product tweemaal besteld. Eenmaal voor een (zeer) grote golden retriever (maat XXL) en een kleine bordercollie mix (M). Het product doet wat moet (verkoelen), maar er mist een tweede gesp om vast te maken. Dit maakt dat de vest van rug draait bij het maken van een langere wandeling. Dit bij zowel de kleine als de grote hond.

 • Koeljasjes
  Door Marianne, zaterdag 20 augustus 2022

  Ik vind de bestebkoeljasjes

 • Super!
  Door Luc, dinsdag 2 augustus 2022

  De vest is lekker cool voor onze hond. Veel gebruikt op vakantie in de bergen . Ze had het goed fris. Makkelijk koel te maken in wat water.

 • M. en Mevr
  Door Deryckere-Pieters, woensdag 22 juni 2022

  Heel tevreden