Service
Winkelmandje
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

Aqua Coolkeeper koelmat

Kies uw product (7 varianten)
Nu besteld, zaterdag in huis
€ 12,95
(€ 12,95 / st)
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
 • Kies voor levering aan huis, afhaalpunt of pakjesautomaat
 • Gratis verzending vanaf € 89,-
 • 30 dagen bedenktijd en gratis terugsturen
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

 • Productinformatie

  Gevoelig voor warmte

  Honden hebben bijna geen zweetklieren. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen of door te zweten via hun voetkussentjes. Een hond kan op deze manier echter maar een klein deel van zijn overtollige lichaamswarmte kwijt. Daarom zijn honden gevoelig voor hitteberoerte, wat kan leiden tot blijvende schade aan organen, een coma of in ernstige gevallen zelfs de dood.

  Verkoelende gel

  Als u de Aqua Coolkeeper koelmat in het water legt, wordt het speciaal ontwikkelde HydroQuartz in het product geactiveerd tot een actief verkoelende gel. Deze hydroQuartz gel absorbeert de lichaamswarmte van uw hond of kat en stoot deze af door verdamping. Zo is directe en continue verkoeling mogelijk. Het verkoelende effect houdt tot maximaal 5 dagen aan (de daadwerkelijke werking kan beïnvloed worden door de omstandigheden).

  Aqua Coolkeeper houdt uw hond of kat koel

  Aqua Coolkeeper biedt verlichting bij:

  • hittestress
  • oververhitting
  • verhoogde lichaamstemperatuur.

  Verkrijgbaar in de volgende 5 maten:

  • Maat S: 40 x 30 cm.
  • Maat M: 60 x 50 cm.
  • Maat L: 80 x 60 cm.
  • Maat XL: 90 x 80 cm.
  • Maat XXL: 100 x 90 cm.

  Let op

  Onderdompeltijd

  Haal de Aqua Coolkeeper uit de verpakking, houd het product onder water en kneed het af en toe. Elk product heeft een eigen maximale onderdompeltijd en maximale dikte. U vindt deze terug op het witte label dat aan het product bevestigd is. Overschrijd deze limieten niet, want dan bestaat het risico dat de HydroQuartz-kristallen door de naden naar de buitenkant komen. De koelmat heeft een maximale onderdompeltijd van 45 minuten. De Aqua Coolkeeper absorbeert de koelte van het water, maar bijna geen water. Hierdoor verandert de dikte van de koelmat nauwelijks.

  Nadat u de Aqua Coolkeeper voor het eerst in het water hebt ondergedompeld, kan het voorkomen dat u kleine gel-deeltjes langs de naden ziet verschijnen. Dit is geen productiefout van uw Aqua Coolkeeper-product. Het kan zijn dat het product bij de naainaald een klein stukje van de koelkristallen in het product naar buiten duwt, en verbergt in de naaidraad. Wanneer u na het onderdompelen enige van deze gel-deeltjes op uw product ziet, kunt u deze eenvoudigweg met een handdoek van het product afvegen. Dit kan voorkomen na de eerste of tweede onderdompeling. Zodra de gel-deeltjes afgeveegd zijn, komen ze niet meer terug. De gel is 100% niet-giftig.

  Temperatuur

  Na onderdompelen (en eventueel drogen) zal het product niet ijskoud aanvoelen, dat is voor het dier een bijzonder onprettig gevoel (net zoals bij mensen). Desondanks zal de gel voldoende warmte onttrekken aan het dier en via verdamping afvoeren. Er wordt afgeraden het product in de koelkast te leggen en daarna direct te gebruiken bij uw huisdier, omdat de Aqua Coolkeeper dan misschien te koud aan kan voelen en dit kan uw huisdier zelf niet aangeven.

  Wat als de Aqua Coolkeeper Koelmat niet aan uw wensen voldoet?

  Indien wij bij terugkomst constateren dat de koelmat gebruikt, bevlekt, hondenhaar bevat, vies ruikt of gewassen is, dan wordt het product niet naar u teruggestuurd. Na het onderdompelen van de mat zijn de HydroQuartz kristallen geactiveerd en zal het product zich niet meer herstellen naar nieuwstaat. Het product komt dan ten bate van een goed doel (lokaal asiel). Aangezien wij vaak geconfronteerd worden met Aqua Coolkeeper producten die niet in nieuwstaat worden geretourneerd, moeten wij helaas deze regels hanteren voor het terugsturen.


Andere klanten kochten ook

Aqua Coolkeeper koelmat ervaringen
 • TOP koelmat
  Door Isabelle, maandag 29 augustus 2022

  Onze Franse Bulldog had vooral last van de warmte in de auto. Met deze koelmat op de hoes op de achterbank was er een merkbaar verschil. Het hijgen was bijna volledig gedaan. Ook in huis en op het terras kan onze Marcel er van genieten. Dus iedereen super tevreden. Volg de gebruiksaanwijzing en dan heeft je huisdier er dagenlang 'koel' plezier aan

 • Koelmat
  Door Ronny Labiau , dinsdag 6 juli 2021

  Hondjes willen er niet op, moet ook handdoek onder leggen en dan is vloer nog vochtig

 • Niet zo vriendelijk voor een pup
  Door Veronique, vrijdag 25 juni 2021

  De mat verloor eerst wat gelkorrels, maar dit bleek normaal te zijn. Hoewel de stikking hier een daar toch reeds wat gaatjes vertonen. Vooral heeft de mat een geur af en blijft de mat vochtig voor de ondergrond. Je merkt dit wanneer je dit wegneemt. Hoewel op de verpakking staat dat dit droog zou moeten zijn, na 1 nacht laten drogen.

 • Koel genoeg
  Door Daria, dinsdag 1 september 2020

  Ik zou niet zeggen dat hij echt heel koel blijft. Maar juist genoeg fris om erop te blijven liggen. Alleen is onze hond er niet zo'n grote fan van dus werd het niet veel gebruikt, spijtig genoeg!

 • Koel maar nat
  Door Ellen, maandag 31 augustus 2020

  De roze aqua coolkeeper ziet er leuk uit. De mat doet deels wat hij belooft: hij verkoelt en blijft lang fris aanvoelen. Er werd echter niet gezegd dat de mat steeds nat zou blijven aanvoelen. Ik heb alle voorschriften voor en correct gebruik gevolgd, maar als je zelf op de mat gaat zitten, zijn je kleren vochtig en als je de mat op de vloer/parket legt en deze nadien opneemt, zie je een natte afdruk. Dat houdt ook in dat de mat gemakkelijk schimmelplekjes krijgt onderaan. Jammer!