Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Wat is het beste kattenvoer?

Wat het beste kattenvoer is, is in ieder zijn mening anders. Het is heel afhankelijk wat de voorkeur van uw kat en uzelf. Er zijn tegenwoordig ook zoveel verschillende merken op de markt dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blogartikel hebben wij voor u een overzicht gemaakt met de populairste voedingen per categorie.

Kattenvoer

Beste kattenvoer gesteriliseerde kat

Het is tegenwoordig geen geheim meer dat katten makkelijk in gewicht toenemen na castratie of sterilisatie. Dit komt doordat de hormonen in het lichaam veranderen en dat heeft weer invloed op de spijsvertering. Een aantal voorbeelden van voedingen voor gecastreerde en gesteriliseerde zijn:

Beste natvoeding kat

Sommige katten geven voorkeur aan natvoeding. Belangrijk is dat je uw kat voldoende natvoeding geeft, omdat de dagelijkse behoefte groter is met natvoeding dan bij droge brokken. Een aantal natvoedingen die vaak in de smaak vallen zijn:

Beste kattenvoer voor oudere katten

De voedingsbehoefte voor de oudere kat is anders dan voor volwassen katten. De ouder wordende kat kan namelijk meer ondersteuning nodig hebben aan de spieren en gewrichten. Een aantal voedingen voor de ouder worden kat zijn:

Beste graanvrije kattenvoer

Graanvrije voeding kan heel goed bijdragen als uw kat last heeft van maagdarmklachten. Als u een graanvrije voeding geeft, is het wel van belang dat de voeding verder compleet is en alle behoeftes van uw kat vervullen. Een aantal voorbeelden van populaire graanvrije voedingen zijn:

Feedwise helpt om het beste kattenvoer te kiezen voor uw kat

Het veterinaire team van Medpets werkt met Feedwise, een speciale voedingstool om voor uw kat te bepalen welk voer het best bij haar past. Feedwise zorgt voor een gratis onafhankelijk voedingsadvies op maat.

Heeft u na het lezen van dit blogartikel nog vragen over voeding voor uw kat? Neem gerust contact op met ons veterinaire team via dierenarts@medpets.be.

relevante producten