Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond
Seresto Hond

Seresto Hond

Dit product mag momenteel niet worden aangeboden op Medpets.be. Wel kunt u hier alle informatie over het product vinden.

 • Advies van onze dierenarts
 • Gratis verzending vanaf €59,-
 • Voor 21:00 besteld, morgen aan huis geleverd *
 • Gratis terugsturen *
 • Productinformatie
 • Bijsluiters
 • Video's

Productinformatie

Seresto Hond

Seresto is een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband die bescherming tegen vlooien en teken bij uw hond biedt. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft continu een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier.

De twee werkzame stoffen worden via de halsband verspreid over de huid en de vacht van de hond. De halsband werkt zowel afwerend als dodend tegen teken. Mochten er voor het aanbrengen van de band al teken op uw hond aanwezig zijn dan wordt aangeraden deze te verwijderen. Daarnaast beschermt Seresto tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en kan het ingezet worden als behandeling van luizenbesmetting (Trichodectes canis).

De werkzame stoffen werken synergetisch. Geleidelijk komen er kleine hoeveelheden vrij via de microlaag op het oppervlak van de halsband. De actieve bestanddelen van Seresto verspreiden zich vanuit deze microlaag naar de talglaag van de huid en vacht. Neutrale oliën helpen bij de verspreiding over de gehele talglaag. De actieve bestanddelen verplaatsen zich naar de talglaag wanneer dit nodig is. Dit proces wordt gereguleerd door het verschil in concentratie tussen de halsbandmatrix en het oppervlak van de halsband waardoor er een zeer nauwkeurige dosering plaatsvindt. Hierdoor blijft een optimaal lage beschermingsdosering gedurende 8 maanden aanwezig.

Bij katten kan Seresto Kat worden ingezet.

Indicaties

 • Doodt vlooien en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien.
 • Doodt teken en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe teken.
 • Doodt bijtende/zuigende luizen.
 • Verlaging van het risico op infectie met Leishmania door zandvliegjes
 • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van uw hond.
 • Geschikt voor honden met een vlooienallergie.

Contra-indicaties

Seresto Hond mag niet gebruikt worden bij pups die jonger zijn dan zeven weken of bij honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen imidacloprid en flumethrine of één van de hulpstoffen.

Toediening en dosering

Breng één halsband per hond aan rond de nek. Voor honden met een lichaamsgewicht tot en met 8 kg is Seresto < 8 kg van 38 cm lang geschikt. Voor honden met een lichaamsgewicht boven 8 kg is Seresto > 8 kg van 70 cm lang geschikt.

Haal de halsband net voor gebruik uit het zakje en rol de halsband uit. Pas de halsband aan rond de nek van uw hond en trek hem hierbij niet te strak (twee vingers tussen halsband en nek) aan. Schuif het resterende deel van de halsband door de lus en knip dit stuk op 2 cm af na.

De halsband is ontworpen om gevaar voor verstikking/verwurging te voorkomen: mocht uw hond vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Er is tevens een breekpunt in de band aangebracht voor extra veiligheid.

Kleur

Grijs

Let op

De werkzame stoffen verspreiden zich via het huidvet over het hele lichaam. Daarom is het belangrijk dat de halsband de huid raakt. De band zit goed als er 2 platte vingers tussen de band en de hals van de hond gedaan kunnen worden. Ook mogen er niet te veel haren tussen de band en de huid zitten.

Oudere honden hebben minder huidvet dan jongere honden. Hierdoor kan het zijn dat bij oudere honden de werkzame stoffen minder goed over de huid verspreiden, waardoor de werking vertraagd is. Hetzelfde geldt voor honden die regelmatig zwemmen of gewassen worden met shampoo.

Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de band heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk uw hond dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien u ze vindt.

Video's

Product ID: 1946
Andere klanten kochten ook
Beoordelingen

Heeft u ervaring met Seresto Hond ? Geef ons dan uw mening over dit product.

Schrijf uw eigen beoordeling
AAN HET LADEN
Zeer efficiënt
Door , 23 februari 2022

Zeer efficiënt

Seresto band
Door , 13 maart 2019

Nog steeds en terug Seresto band Aangeschaft Wordt aan gedaan in Mei tot November Nadien Frontline de beste uiteraard in December Nadien een stop En dan in februari terug pipet tot Mei Seresto band Al jaren geen vlooi te bespeuren noch teek Het stuk van band die te lang is Steek ik tussen kussen of deken mand hond Heel tevreden

Seresto band
Door , 14 februari 2019

Gebruik seresto band al paar jaar Tot nu toe nog nooit vlooi noch teek aan getroffen Echter geen 8 maand in gebruik Maar na 7 maand vervang ik de banden bij mijn 2 honden automatisch Voor alle zekerheid Beter dan pipetten

Seresto band.
Door , 25 juni 2018

Is ten stelligste aan te raden doet wat het zegt (beloofd ) Gebruik nu al 2 jaar Seresto Waarvan dus 2 banden per jaar En al veel pers met tekenbeet op neus huisdier . Echter bij mij niet ,kan altijd maar alle dagen wandeling bos of park en vrij van beet Dus uitstekend vindt ik dit

seresto
Door , 11 maart 2016

bij het aandoen vallen teken gewoon uit de hond.

Seresto-halsband / teken
Door , 02 december 2014

We verblijven meerdere maanden per jaar in een woud in midden-Frankrijk. Vanalles geprobeerd tegen TEKEN. Enkel de halsband is ECHT effectief . Vanaf april veel teken. Je ziet ze gewoon weglopen en ze blijven dus niet op de hond.(zwarte labrador). Vroeger moesten we er DAGELIJKS een 10-tal verwijderen. Dit jaar , over een GANS JAAR , een 5-tal. Werkt dus prima !!

Beoordelingen 1 - 6 van 21