Hondenmanden en hondenkussens

Waarom een hondenmand nodig?

Net zoals mensen hebben honden rust nodig. Een goede nachtrust is hierin erg belangrijk. In de nacht zal uw hond de tijd nemen om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen. Neem bijvoorbeeld een pup, puppy's slapen het grootste gedeelte van de dag om indrukken te verwerken en om lichamelijk te herstellen. Het is daarom ook erg belangrijk een fijne plek te hebben waarin de hond zich kan terug trekken en geborgen voelt. Dat maakt de hondenmand een accessoire wat niet kan ontbreken.

Wat voor hondenmanden zijn er?

Wat is er nu heerlijker dan in een zachte, comfortabele hondenmand te liggen of op een zacht hondenkussen. De reguliere hondenmand is passé en maakt plaats voor onder andere de zelfverwarmende en warmte isolerende hondenmanden en kussens, orthopedische hondenkussens en meer. Alle hondenmanden en kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Zo is er voor elk hondenras de juiste hondenmand of -kussen te vinden.

Orthopedische hondenmanden en kussens

Verschillende hondenmanden en hondenkussens uit het assortiment zijn orthopedisch van aard. Memory Foam, ook wel dicht verkruimeld geheugenschuim genoemd, is een speciale vulling die zich aan de vorm en de lichaamstemperatuur van de hond aanpast. Het gewicht van de hond wordt gelijkmatig over het hondenkussen verdeeld waardoor de druk op de wervelkolom en gewrichten afneemt. Ideaal voor honden die lijden aan artrose of andere problemen hebben met hun gewrichten. Een orthopedisch hondenkussen is ook geschikt voor zeer actieve, grote of zware honden, senioren en honden die herstellende zijn. Memory Foam komt steeds weer in de oorspronkelijke vorm terug waardoor het zich ook steeds weer perfect aan de hond aanpast, hoe de hond ook gaat liggen.

Hondenmanden

Zelfverwarmende hondenmanden- en kussens

Om uw hond lekker te verwennen kunt u kiezen voor een heerlijk warme hondenmand of hondenkussen. Een zelfverwarmende en warmte isolerende hondenmand of hondenkussen is gevuld met dicht schuimrubber en bevat warme luchtzakjes die isolerend werken. De folielaag in het kussen of de mand reflecteert de lichaamswarmte van uw hond. Erg handig tijdens de koude herfst- en wintermaanden.

Overige hondenmanden en hondenkussens

Medpets heeft naast de orthopedische en zelfverwarmende manden en kussens ook andere hondenmanden en kussens in het assortiment, zoals een heerlijk zacht, comfortabel ligkussen met faux fleece kunstleer. Een populair voorbeeld is de BiaBed Original. Deze hondenmand is een comfortabel ligbed voor uw trouwe viervoeter. De binnenzijde van deze mand is gemaakt van polyester schuimrubber dat de rug en gewrichten ondersteuning geeft. Een ander populair voorbeeld is de lief! Boys Divan. Deze kleurrijke slaapmand is zeer comfortabel met een stevige rand en een binnenkant van zacht pluche materiaal. Uw huisdier zal er heerlijk op liggen!

Hondenmand groot en klein

Voor ieder formaat hond is er een geschikte hondenmand. U wilt natuurlijk dat uw hond zich beschermd voelt, dus een te grote mand voor een kleine hond is bijvoorbeeld niet geschikt. Daarnaast is het fijn als grote honden een zachte ondergrond hebben en niet met bepaalde onderdelen van hun lichaam uit de mand vallen. Zoek dus het juiste formaat voor uw hond door te kijken naar de afmeting van de mand! Zie bijvoorbeeld de Beeztees I Woof You Hondenmand, waarbij er 3 verschillende maten beschikbaar zijn.

Donut hondenmand

Slaapt uw hond graag in een opgerolde houding en vindt hij het heerlijk om een beschermd gevoel te hebben? Dan is een hondenmand in de vorm van een donut de perfecte donut hondenmand voor uw hond! De dikke rand van de mand kan ook dienen als steun voor de kop van uw hond. Deze fluffy donut hondenmand District 70 Fuzz Sand heeft ook nog eens een heerlijke warme en zachte stof.

Fluffy hondenmand

Een zachtere mand dan een mand met fluffy stof bestaat er bijna niet. De zachte haren maken het een extra warm plekje voor uw hond. De fluffy hondenmanden bestaan in verschillende kleuren. Zo heeft u bijvoorbeeld de Beeztees Yali Pluche Hondenmand in beige en in lichtgrijs.

Anti-slip

Veel hondenmanden en kussens zijn voorzien van een anti-slip onderzijde, zodat de hondenmand of het hondenkussen niet snel van zijn plaats verschuift. Dit zorgt tevens voor extra veiligheid. Ook is de hoes van verschillende manden en kussens afneembaar en is daardoor mee te wassen in de wasmachine.

Toon filters