Leibanden, halsbanden en tuigjes voor honden

Op het moment dat u met uw hond aan de wandel gaat, moet u hem kunnen aanlijnen. Daar zijn talloze opties voor. Halsbanden, hoofdhalsbanden, tuigjes, riemen, leibanden, rollijnen, sliplijnen… We kunnen nog wel even doorgaan! Belangrijk is om te kiezen voor een praktische en diervriendelijke methode. Daarnaast heeft uw viervoeter natuurlijk ook zijn eigen voorkeur. Medpets heeft een grote selectie halsbanden, leibanden en tuigjes. In deze categorie vindt u ongetwijfeld een item wat zowel goed bij u als uw harige vriend past!

Halsbanden

Een halsband omvat alléén de nek van uw hond. Dat is fijn voor uw hond, omdat u hem niet in zijn bewegingsvrijheid beperkt. Er zijn verschillende soorten halsbanden verkrijgbaar. Zo kunt u gaan voor een klassiek halsbandje, zoals de Ruffwear Headwater Collar. Wilt u dat iedereens ogen op u en uw hond gericht zijn tijdens het wandelen? Ga dan voor een super-de-luxe halsband als de Hunter Halsband Cody, die gemaakt is van exclusief bizonleer. Er zijn bovendien stoere bandana’s, lichtgevende halsbandjes, hoofdhalsbanden en anti-blafhalsbanden verkrijgbaar.

Halsbanden zijn fijn omdat ze uw hond veel bewegingsvrijheid bieden. Het wordt nadelig als uw hond geneigd is om hard aan de lijn te trekken. Trekt uw hond hard aan de lijn, dan wordt al die kracht opgevangen door zijn nek, met nekblessures als gevolg. Een halsband is dan waarschijnlijk niet de meest ideale oplossing.

Tuigjes

Tuigjes, zoals het Easywalk Hondenharnas, omvatten de borstkas van uw hond. Wanneer uw hond aan de lijn trekt, worden de krachten over de gehele borstkas verdeeld. Er is een scala aan tuigjes in verschillende modellen, soorten en maten. Er is bijna geen een tuigje dat iedere hond past. Welke pasvorm uw hond het beste past, hangt van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan lichaamsbouw, maar ook de persoonlijke voorkeur van uw hond. In het artikel Hoe weet ik welke maat mijn huisdier nodig heeft? geven we tips hoe u uw hond het beste kunt opmeten.

Riemen en leibanden

Heeft u een keuze gemaakt tussen een halsband of tuigje, dan is het nu tijd om een goede hondenriem uit te zoeken voor uw hond. Hoe gedraagt uw hond zich aan de lijn? Hoe groot is uw hond? Gaat u voor een lange of korte lijn? Allemaal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u een hondenlijn gaat uitzoeken. Gelukkig bent u bij Medpets aan het juiste adres met meer dan 70 hondenriemen!

Klassieke hondenriem

De klassieke hondenriem is simpel maar praktisch en in verschillende lengtes en materialen verkrijgbaar. Woont u in de stad? Dan kunt u beter een korter exemplaar aanschaffen. Hebben jullie meer ruimte en dus meer vrijheid? Dan kan een lange riem uitkomst bieden. De EzyDog Vario 4 Lijn is een eenvoudige maar functionele riem die in lengte verstelbaar is.

Rollijnen

Populaire hondenriemen zijn de rollijnen van Flexi. Deze rollijnen zijn voorzien van een automatisch oprolbare hondenriem. Zo kunt u gemakkelijk anticiperen op elke situatie waarin u met uw hond terecht komt, door de lijn direct korter of langer te maken. Door het handvat ligt deze leiband altijd comfortabel in uw hand.

Slip- of jachtlijn

Een slip- of jachtlijn is zowel een leiband als halsband. Daarmee is het ook een van de snelste en simpelste manieren om uw hond aan te lijnen. Deze lijn heeft twee lussen, één voor uw hand en één voor om de nek van uw hond. Let er wel op dat de lijn een zogenaamde veiligheidsstop heeft! Zo kunt u voorkomen dat de halsband-lus te klein of juist te groot wordt voor uw hond. Deze lijn is ideaal als uw hond helemaal los mag lopen. Bekijk hier onder andere de Rebel Petz Trainingslijn.

Led halsband

Een led halsband voor uw hond in de wintermaanden is erg handig tijdens het wandelen. Led halsbanden zijn gemakkelijk om de hals van uw hond te bevestigen en door de bij geleverde usb kabel snel op te laden voor de volgende wandeling.

Toon filters