Service
Winkelmandje
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Hooi

Hooi is een belangrijk element voor de verzorging van knaagdieren, zoals konijnen, cavia’s en chinchilla’s. Het is een voedzame bron van vezels die bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een gezond gebit. Daarnaast is hooi ook goed te gebruiken als bodembedekking voor knaagdieren.

Meer informatie

1 - 24 van 28 Producten

Soorten hooi

Bij Medpets hebben we verschillende soorten hooi waaronder timothy hooi, weidegras hooi en kruidenhooi. Iedere soort hooi heeft eigen kenmerken en voedingsprofielen.

Timothy hooi

Timothy hooi is een populaire soort hooi en staat bekend om het hoge vezelgehalte en lage calciumgehalte. Dit draagt bij aan een gezonde spijsvertering en een gezond gebit.

Weidegras hooi

Weidegras hooi, zoals Vitakraft Natuurgoed Bergweidehooi of Vitakraft Vita Verde Alphenweidehooi is gemaakt van een mix van verschillende grassen. Iedere soort weidegras bevat weer andere voedingsstoffen en kan daardoor goede variatie bieden.

Kruidenhooi

Dit type hooi wordt verrijkt met verschillende kruiden, waardoor het lekkerder kan ruiken en smaken. Het type kruiden kan variëren van brandnetel, tot kamille, pepermunt, etc. Barn-i heeft verschillende soorten kruidenhooi om uit te kiezen.

Hoeveel hooi eet een konijn per dag?

De hoeveelheid hooi die een knaagdier eet is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort knaagdier, leeftijd, en gewicht. Knaagdieren, waaronder konijnen, cavia’s en chinchilla’s mogen onbeperkte toegang hebben tot hooi. Dit betekent dat ze zoveel hooi mogen eten als ze willen.

Hooi voor hamsters

Hamsters mogen ook hooi hebben, maar in tegenstelling tot konijnen, cavia’s en chinchilla’s is hooi geen primaire voedselbron voor hamsters. Hamsters eten voornamelijk zaden, granen, groenten en insecten. U kunt hooi wel als aanvulling geven.

Wat is het verschil tussen hooi en stro?

Hooi en stro worden beiden vaak gebruikt voor knaagdieren en zijn afkomstig van gedroogde granen en grassen. Deze producten verschillen alleen in gebruik, samenstelling en voedingswaarden.

Hooi bestaat voornamelijk uit gedroogde grassen zoals timothee en weidegras. Dit gras wordt geoogst wanneer het gras volgroeid is, maar nog niet bloeit. Dit zorgt voor een hoog gehalte aan voedingsstoffen en vezels. Stro bestaat uit gedroogde stengels van granen. Wanneer de granen zijn verwijderd, wordt het geoogst waardoor alleen de stengels overblijven. Stro wordt gebruikt als bodembedekking en zorgt voor isolatie en comfort. Hooi wordt daarentegen gebruikt als voedsel voor knaagdieren. Hooi bevat veel vezels en draagt bij aan een goede spijsvertering, stro heeft een laag vezelgehalte en daarom ook een lage voedingswaarde. Stro wordt dus eerder gebruikt als functioneel materiaal.