Service
Winkelmandje
Menu

Lente in uw bol!

Het begin van de lente staat weer voor de deur. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen, en de vogeltjes beginnen weer te fluiten. Ook voor onze lieve huisdieren betekent dit een frisse start. Ze mogen weer meer naar buiten en kunnen genieten van de eerste zonnestralen. Het is weer tijd voor zwemmen en lange wandelingen. Met de komst van de lente laten veel huisdieren hun wintervacht los, en worden beestjes zoals teken en vlooien weer actief. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Bij Medpets hebben we alles wat u nodig heeft om uw huisdier optimaal te laten genieten van de lente.

Lente

Frisse start voor uw huisdier

De lente is weer begonnen en dit brengt niet alleen bloeiende bloemen en warmere temperaturen met zich mee, maar ook de perfecte gelegenheid om samen met uw huisdier van de buitenlucht te genieten. Het seizoen opent de deuren naar allerlei activiteiten die zowel u als uw harige vriend zullen waarderen. Of het nu gaat om ontspannen wandelingen in het park, verfrissende zwempartijen, energieke jogsessies of ontspannen fietstochtjes - de lente nodigt uit tot actie en avontuur. Dus trek die wandelschoenen aan, haal de fiets uit de schuur en maak u klaar voor een seizoen vol plezier en gezonde beweging samen met uw trouwe metgezel. De lente is het perfecte moment om de band met uw huisdier te versterken terwijl jullie samen de buitenwereld verkennen.
Sporten met uw huisdier

Tijd om naar buiten te gaan!

Waar moet u op letten?

Met de opkomst van de lente zijn er enkele belangrijke aandachtspunten voor het welzijn van uw huisdier. Controleer regelmatig op teken en vlooien, omdat deze in warmer weer actiever worden. Daarnaast ondergaan huisdieren veranderingen in hun vacht tijdens de lente; extra borstelen helpt bij het verwijderen van losse haren en bevordert een gezonde vacht. Vergeet niet om aandacht te besteden aan de vogels in de tuin. Bekijk deze blog om te lezen wat u kunt doen voor de vogels in de tuin. Huisdieren kunnen nieuwsgierig rond snuffelen, maar zorg ervoor dat ze de vogels niet verstoren.

Ten slotte, houd rekening met hooikoorts bij dieren. Sommige huisdieren kunnen allergisch zijn voor pollen en ervaren symptomen zoals jeukende ogen en een loopneus. Raadpleeg de dierenarts als u vermoedt dat uw huisdier last heeft van hooikoorts en bespreek mogelijke behandelopties. Met deze aandachtspunten kunt u samen met uw huisdier zorgeloos van de lente genieten.

De beste verzorging voor uw huisdier

Vlooien en Teken

Met de lente komt ook het seizoen waarin vlooien en teken weer actief worden, dit vereist extra aandacht voor onze geliefde huisdieren. De stijgende temperaturen en vochtige omgeving bieden ideale omstandigheden voor deze vervelende beestjes om zich te vermenigvuldigen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige maatregelen die u kunt nemen om uw harige metgezellen te beschermen. Regelmatig kammen en controleren van de vacht is een manier om vlooien en teken snel op te sporen. Daarnaast zijn er verschillende preventieve behandelingen beschikbaar, zoals spot-on behandelingen, vlooien- en tekenhalsbanden en orale medicijnen die uw dierenarts kan aanbevelen. Het is van belang om een geschikt product te kiezen dat past bij het type huisdier en de specifieke behoeften. Door proactief te zijn en aandacht te besteden aan zowel uw huisdieren als hun omgeving, kunt u een comfortabele en gezonde leefomgeving voor hen creëren, zelfs tijdens het actieve vlooien- en tekenseizoen.
Video Teken en vlooien

Alles om u voor te bereiden op het voorjaar!

Meer tips

De lekkerste snacks voor uw huisdier

4 handige tips voor de lente met uw huisdier

Tip 1: Hooikoorts?

Wist u dat in de lente ook het pollenseizoen weer van start gaat? Ook bij onze honden, katten en paarden komt steeds vaker hooikoorts voor. Dit is een allergie tegen het stuifmeel van bloeiende planten, grassen en bomen. Net als bij mensen kunnen dieren hier diverse klachten door krijgen. Denk hierbij aan droge ogen, jeuk, een loopneus en niezen. Wees hier dus alert op en start op tijd om uw dier te ondersteunen. Kijk hier wat u kunt doen als u uw hond, kat of paard verdenkt van hooikoorts.

Tip 2: Beweeg samen met uw hond!

Niks leukers dan samen bewegen en de lente leent zich hier perfect voor! Het zonnetje gaat weer schijnen, maar het is nog niet te warm om echt actief te zijn.

Houdt u van wandelen? Dan kunt u via Natuurmonumenten verschillende leuke wandelroutes vinden die u samen met uw hond kunt doen. Gaat u liever fietsen met uw hond? Zorg dan voor een goede warming- up en cooling-down en plan voldoende rustdagen in. Is uw hond niet gewend om te fietsen start dan nu alvast met het opbouwen ervan. Lees hier meer over in onze blog over fietsen met uw hond. Met de Trixie fiets-set kunt u beide handen aan het stuur houden tijdens het fietsen. Wel zo veilig!

Kiest u meestal voor de langste fietsroutes? Neem uw viervoeter dan gezellig mee achter uw fiets in een fietskar, zo kunnen jullie er wel samen op uit maar hoeft uw hond niet het hele stuk te rennen.

De lente is ook het ideale seizoen om aan jullie conditie te werken door lekker te gaan hardlopen. Kan uw hond niet los mee? Gebruik dan een heupriem die u om uw middel draagt. Ook met hardlopen is het belangrijk om dit rustig op te bouwen, zowel voor uzelf als voor uw hond. Er zijn verschillende hardloopschema’s online te vinden. Kijk hierbij goed naar de leeftijd van uw hond en raadpleeg uw dierenarts om te zien of uw hond al mag hardlopen.

Tip 3: Warmere dagen!

Nu de temperatuur buiten weer omhoog gaat is het goed om hier op voorbereid te zijn. Laat uw hond nooit alleen in de auto achter maar neem uw hond mee of laat hem thuis. Gaat u eropuit met uw hond zorg dan altijd voor voldoende drinkwater. Met de handige Nobby drinkfles heeft u altijd water en een kommetje bij de hand.

Tip 4: Grasaren!

De meest beruchte grassoort voor uw hond. Grasaren zien er erg onschuldig uit maar hebben kleine weerhaakjes waardoor ze makkelijk in de vacht van uw hond blijven zitten. De grasaar kruipt daar verder de vacht van uw hond in en nestelt zich in de huid. Dit geeft veel pijn en ongemak. Vermijdt plekken met grasaren tijdens het wandelen en controleer altijd uw hond na de wandeling. Verwijder grasaren uit de vacht voor ze de huid bereiken!

Tuindieren